5.000 άνθρωποι έκαναν ουρά στη βροχή για να γίνουν δωρητές & να σώσουν έναν 5χρονο!

LIKE US ON FACEBOOK

Μια πράξη αγάπης, ανθρωπιάς που μας δίνει ελπίδα και μας κάνει να πιστεύουμε πως το καλό στο τέλος πάντα κερδίζει!

5.000 άνθρωποι έκαναν ουρά στη βροχή για να γίνουν δωρητές και να σώσουν έναν 5χρονο που πάσχει από μια επιθετική μορφή καρκίνου.

Οι γιατροί του Oscar είχαν κάνει ξεκάθαρο στους γονείς του ότι έχουν μόλις τρεις μήνες μπροστά τους προκειμένου να βρουν δότη βλαστοκυττάρων.

Μια απρόσμενη κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων που προσφέρθηκαν να γίνουν δωρητές βλαστοκυττάρων μπορεί να γίνει ο λόγος που θα σωθεί η ζωή του 5χρονου Oscar Saxelby-Lee!

Συγκεκριμένα, μέσα στο Σαββατοκύριακο σχεδόν 5.000 άνθρωποι, για την ακρίβεια 4.855, σχημάτισαν ουρά μέσα στη βροχή, περιμένοντας υπομονετικά να τους γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να γίνουν δωρητές.

Το παιδί είχε μόλις τρεις μήνες περιθώριο μπροστά του μέσα στους οποίους έπρεπε να βρει δότη για να μπορέσει να ζήσει παραπάνω.

Ο δότης θα έπρεπε να δώσει αιμοσφαίρια, τα οποία θα θεραπεύσουν την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία από την οποία πάσχει. Η διάγνωση του μικρού έγινε τον Δεκέμβριο κι από τότε ο 5χρονος ξεκίνησε χημειοθεραπεία, ενώ ήδη έχει υποβληθεί σε 20 μεταγγίσεις αίματος. Ωστόσο, για να ξεπεραστεί η ασθένεια, χρειάζεται πιο δραστική θεραπεία.

Η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία είναι πολύ επιθετικός καρκίνος, ο οποίος προκαλεί απελευθέρωση μεγάλου αριθμού υποανάπτυκτων λευκών αιμοσφαιρίων από τον νοσούντα μυελό των οστών. Τα κύτταρα αυτά, τα οποία εξαπλώνονται, προκαλούν κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή, χλωμό δέρμα, πυρετό και πόνους στα οστά και τις αρθρώσεις.

Οι γονείς του Oscar όλο αυτό το διάστημα έκαναν αγώνα προκειμένου να βρουν δωρητή, διότι είχε γίνει ξεκάθαρο απ’ τους γιατρούς ότι οι πιθανότητες να επιβιώσει θα μειώνονταν σοβαρά εάν δεν βρισκόταν ο κατάλληλος δωρητής.

Έτσι, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εκστρατεία «Hand in Hand for Oscar», κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο.

Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και μαζεύτηκαν το Σαββατοκύριακο για να δουν εάν μπορούν να σώσουν τον μικρό!

Το Ίδρυμα θα εξετάσει τα δείγματα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ο κατάλληλος δωρητής ενώ δήλωσε ότι το προηγούμενο ρεκόρ υποψήφιων δωρητών ήταν 2.200 άνθρωποι!

Διάβασε ακόμα:

Ο Michael Bublé αποσύρεται από τη μουσική | Όσα είπε για τη διάγνωση του γιου του με καρκίνο

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved