Βρήκαμε έναν λογαριασμό στο Instagram που πραγματικά ικανοποιεί τα μάτια μας. Είναι μια μορφής τέχνης που μας ξεκουράζει, μας ενθουσιάζει κι απλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τις κοιτάμε. Φωτογραφίες για ψυχαναγκαστικούς; Μάλλον κάτι περισσότερο. 

Ο καλλιτέχνης πίσω από τις φωτογραφίες για ψυχαναγκαστικούς που θα δεις παρακάτω είναι ο Adam Hillman, ο οποίος αυτό που κάνει είναι να βάζει στη σειρά καθημερινά αντικείμενα και να δημιουργεί νέα μοτίβα, κάτι καινούργιο και καινοτόμο από την αρχή.

«Μεγάλωσα γοητευμένος με την ιστορία της τέχνης, έτσι μου φάνηκε φυσιολογικό να θέλω να δημιουργήσω τη δική μου τέχνη», αναφέρει στο Bored Panda, προσθέτοντας πως αντί της παραδοσιακής ζωγραφικής και γλυπτικής, «ήθελα να χρησιμοποιήσω υλικά που αντικατοπτρίζουν το χρόνο στον οποίο ζω και γι ‘αυτό χρησιμοποιώ καθημερινά αντικείμενα».

Το φαγητό είναι αναμφισβήτητα η πιο κοινή επιλογή του, η συνήθης τακτική και με αυτό κάνει θαύματα!

«Σε αντίθεση με τα πιο μόνιμα και σταθερά μέσα, το φαγητό είναι μεταβατικό και μπορεί να διατηρηθεί με μεθόδους όπως η φωτογραφία», εξηγεί ο καλλιτέχνης.

Επειδή χρησιμοποιώ το Instagram ως έναν τρόπο να εκθέσω τη δουλειά μου σε ένα μεγαλύτερο κοινό, χρησιμοποιώ το φαγητό καθώς είναι κάτι μοναδικό στη φωτογραφία γιατί μπορεί να βιωθεί μόνο όταν παράγεται ξανά, κάτι που δεν συμβαίνει με έναν πίνακα ζωγραφικής ή ένα γλυπτό που μπορείς να τα βιώσεις καλύτερα μόνο αν τα δεις από κοντά

Παράλληλα, εξηγεί πως σε αντίθεση με τα μέσα που χαρακτηρίζονται ως υψηλή τέχνη, τα τρόφιμα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα κατανοητά και να τα απολαμβάνουν όλοι, καθιστώντας την πιο δημοκρατική επιλογή!

Και καθώς ζούμε σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η διαδεδομένη διαφήμιση με βάση τα τρόφιμα, όπως αναφέρει ο Adam Hillman, η τέχνη των τροφίμων είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Και ο ίδιος το κάνει πράξη μέσα από φωτογραφίες που πραγματικά ικανοποιούν το μάτι μας και δεν μπορούμε να μη τις χαζεύουμε.

Μερικές ακόμη φωτογραφίες για ψυχαναγκαστικούς ή απλά… τέχνη!