Η Vivienne Westwood βάζει τέλος στις επιδείξεις μόδας για καλό σκοπό! Η βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2018 ψηφιακά και όχι με επίδειξη πασαρέλας. Στόχος της είναι να κάνει το εμπορικό της σήμα πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Η ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος αποφάσισε πως δεν θα διοργανώσει ξανά επιδείξεις παρά το ότι το έκανε για πάνω από 35 χρόνια.

Έτσι, απ’ την επόμενη σεζόν θα κάνει μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για Ανδρικές Συλλογές (London Fashion Week Men) που θα γίνει τον Ιανουάριο.

Η Vivienne Westwood θα παρουσιάσει τα σχέδια της «με τη μορφή ταινίας και εικόνων» στις 2 Ιανουαρίου 2018.

Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τη χειμερινή μας συλλογή, θα την προβάλλουμε με τη μορφή ταινίας και εικόνας, ώστε να μπορείτε να την δείτε και να την αγαπήσετε όσο κι εμείς

Σύμφωνα με το Dezeen, η τελευταία απόφαση σχεδιάστριας φαίνεται να αποτελεί μέρος της εν εξελίξει ατζέντας της για την αειφορία. Η ίδια υπέγραψε την ανακοίνωσή της με τη σημείωση: «Αγοράστε λιγότερο, επιλέξτε σωστά, κάντε το να διαρκέσει».