Όλες οι γυναίκες έχουμε τουλάχιστον ένα oversized μπλουζάκι στην ντουλάπα μας που λατρεύουμε, αλλά τελικά καταλήγουμε να μην το φοράμε σχεδόν ποτέ επειδή είναι πραγματικά υπερβολικά μεγάλο.

Ξέρεις, αυτό το μπλουζάκι στην τέλεια καλοκαιρινή απόχρωση που το έψαχνες διακαώς και τελικά κατέληξες να το αγοράζεις στο πιο άκυρο νούμερο μόνο και μόνο για να το έχεις…

Τώρα που έχεις χρόνο κι αποφάσισες να φτιάξεις την ντουλάπα σου, έπεσες και πάλι πάνω σου και σκέφτηκες ότι είναι πολύ κρίμα να μην το φοράς λόγω του μεγέθους του και να καταλήξει να γίνει πιτζάμα.

Γι’ αυτό σήμερα θα μάθεις πώς μπορείς να μικρύνεις το oversized μπλουζάκι σου μέσα σε 5 βήματα.

oversized μπλουζάκι

Πώς να μικρύνεις το oversized t-shirt

Βήμα #1

Τσέκαρε την ετικέτα του ρούχου. Το βαμβάκι συρρικνώνεται πολύ πιο εύκολα στο 20% του μεγέθους του, ενώ το μαλλί και το μετάξι, μπορούν επίσης να μικρύνουν αλλά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο και προσπάθειες. Τα συνθετικά υφάσματα όπως νάιλον, πολυεστέρας και spandex, δεν συρρικνώνονται σχεδόν καθόλου!

Βήμα #2

Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό και άφησέ το να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, απομάκρυνε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Μπορείς να μεταφέρεις το νερό είτε σε κάποιο άλλο δοχείο είτε να το αφήσεις στην κατσαρόλα.

Βήμα #3

Βάλε το ρούχο σου στο ζεστό νερό με πολλή προσοχή για να μην καείς!

oversized μπλουζάκι

Βήμα #4

Άφησε το oversized μπλουζάκι σου στο νερό για περίπου 5 λεπτά ή έως ότου το νερό γίνει δροσερό. Ο χρόνος που θα αφήσεις το ρούχο μέσα στο νερό, θα καθορίσει και το πόσο θα μικρύνει. Βγάλε το ρούχο απ’ το νερό και στύψτο καλά.

Βήμα #5

Επανάλαβε όλα τα παραπάνω βήματα μέχρι να επιτύχεις τη συρρίκνωση που θέλεις στο ρούχο. Μπορεί με την πρώτη προσπάθεια να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά ίσως χρειαστούν για ορισμένα υφάσματα περισσότερες προσπάθειες!

Δες ακόμα:

Ιδέες για να βάλεις στην καθημερινότητά σου το must χρώμα για την Άνοιξη