Οι τσάντες δεν είναι μόνο όμορφες και χρήσιμες… Μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη στάση του σώματός μας. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πώς να επιλέξεις μια τσάντα που δεν βλάπτει καθόλου το σώμα σου.

Μπορείς να ακολουθήσεις μερικές εύκολες συμβουλές και κόλπα για να κάνεις τη σωστή επιλογή και η επόμενη επένδυση σε τσάντα που θα κάνεις να μην πάει χαμένη.

Πώς να επιλέξεις μια τσάντα κατάλληλη για σένα

Κοντά στο σώμα

Όταν επιλέγεις μια τσάντα που μένει κοντά στο σώμα σου, το βάρος της θα κατανέμεται ομοιόμορφα. Αν έχεις την τσάντα κρεμασμένη απ’ τον δεξί ώμο, τοποθέτησέ την προς τα αριστερά ώστε να υπάρχει ισορροπία. Επίσης, ειδικά εάν κουβαλάς πολλά πράγματα, συνιστάται να αλλάζεις ανά διαστήματα την πλευρά στην οποία κρατάς την τσάντα.

Πώς να επιλέξεις μια τσάντα

Ποιες τσάντες να αποφύγεις

Ειδικά για μια τσάντα που θα κουβαλάς καθημερινά, απόφυγε να είναι κάποια την οποία μπορείς να κρατάς μόνο στα χέρια και δεν μπορείς να την κρεμάσεις απ’ τον ώμο. Αν μεταφέρεις κάθε μέρα την τσάντα στης δουλειάς στα χέρια, μπορεί να προκαλέσεις πρόβλημα στους αγκώνες ή τους καρπούς σου.

Δώσε προσοχή στο βάρος

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις το βάρος της τσάντας. Δεδομένου ότι πρόκειται να μεταφέρεις διάφορα πράγματα μέσα, πρέπει να λάβεις υπόψη ότι το βάρος θα αυξηθεί. Δεν πρέπει η τσάντα γεμάτη να υπερβαίνει το 10% του σωματικού σου βάρους.

Μακριά από αλυσίδες

Αν και οι αλυσίδες κάνουν μια τσάντα πιο μοντέρνα, δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν μιλάμε για το σώμα σου. Είναι βαριές και τείνουν δημιουργούν πόνους στο δέρμα κι όχι μόνο… Αναζήτησε τσάντες με μαλακά λουράκια που δεν θα σε βλάψουν.

Πώς να επιλέξεις μια τσάντα

Προσοχή στην κατασκευή

Αν αγοράζεις μια τσάντα για καθημερινή χρήση, είναι πολύ σημαντικό να δεις πώς κατανέμεται εσωτερικά το βάρος. Διάλεξε μια τσάντα με αρκετές εσωτερικές τσέπες, σωστά κατανεμημένες ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στη μια πλευρά.

Δώσε μια ευκαιρία στα σακίδια

Πώς να επιλέξεις μια τσάντα

Τα σακίδια πλάτης είναι μια τέλεια λύση για τις γυναίκες που θέλουν μια άνετη τσάντα για την καθημερινότητά τους. Δεν πέφτει όλο το βάρος σε μια πλευρά, ενώ η πλάτη σου αντέχει πολύ καλύτερα το βάρος κατανεμημένο απ’ ό,τι ο ένας ώμος σου.

Δες ακόμα:

4 φορές που η Beyonce μας έδειξε πώς να κρατάμε την τσάντα! | Photos

Photo: Pexels