Αν και το dress code στους γάμους έχει χαλαρώσει στις μέρες μας, και οι γάμοι είναι ολοένα και πιο προοδευτικοί, υπάρχουν ακόμα κάποιοι “άγραφοι” κανόνες, που πρέπει να τηρήσεις.

Μπορεί να έχεις περισσότερες επιλογές σε θέμα ρούχων, από όσες είχες πριν 10 χρόνια, αλλά πάντα πρέπει να σέβεσαι τον χώρο και την τελετή που παρευρίσκεσαι.. Σίγουρα, πρέπει να σέβεσαι και τους ανθρώπους που παντρεύονται. Τι μπορείς να φορέσεις σε έναν γάμο;

Όχι στα λευκά

Τα λευκά είναι ένα απαγορευτικό! Σε περίπτωση που θες να κινηθείς σε ανοιχτούς τόνους επίλεξε ένα απαλό μπλε. Τα λευκά φορέματα είναι χαριτωμένα, αλλά απλά προσπάθησε να τα αποφύγεις, σε αυτή την περίπτωση. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που φοβάται η νύφη, αφού αυτή είναι το πιο πιθανό να φοράει το άσπρο, και το δικό της θα κοστίζει περισσότερο από το δικό σου. Δεν θα θέλει σίγουρα να της κλέψεις την παράσταση! Μην ξεχνάς ότι αυτή διοργανώνει το “πάρτι” και εσύ είσαι μια καλεσμένη.

Casual look

Ακόμα και αν ο γάμος είναι πιο casual, δεν μπορείς να παραβρεθείς με μια απλή φόρμα και τα καθημερινά σου ρούχα. Όπως λένε και οι μάνες, καλύτερα να φοράς περισσότερα , παρά λιγότερα. Εάν ανησυχείς ποιο θα είναι το επιτρεπτό επίπεδο άνεσής για αυτή την ημέρα, δοκίμασε μια εμφάνιση με ένα μαλακό, φυσικό ύφασμα, όπως το βαμβάκι.

Όχι και στα jeans

Σίγουρα είναι ένας από τους άγραφους κανόνες των γάμων. Γιατί να φορέσεις το jean που μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε άλλη μέρα στην τελική; Αν θες μπορείς να επιλέξεις ένα μπλε jumpsuit, φτιαγμένο από ένα άλλο υλικό, που θα δίνει την αίσθηση του denim.

Αγόρια, πείτε όχι στις βερμούδες

Αυτό ισχύει κυρίως για τους άντρες εκεί έξω, και έχει να κάνει με τα παντελόνια. Ναι, ακόμα κι αν είναι μια καυτή μέρα του Καλοκαιριού. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τις δυσάρεστες συνθήκες και θυσιάζονται για τη μόδα συνέχεια. Μπορείς σίγουρα να το αντέξεις για μια μέρα. Τα ελαφριά, υφασμάτινα παντελόνια να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος θερμότητας!

Κάλυψε τους ώμους

Ανάλογα με το πού πραγματοποιείται η τελετή, πρέπει να δείξεις τον ανάλογο σεβασμό. Αν το dress code είναι πιο μετριοπαθές, έχε μαζί σου μια εσάρπα, ένα σάλι ή ένα πουλοβεράκι για να καλυφθείς όταν χρειάζεται.

Παντελόνι

Αν είσαι από τους τύπους ανθρώπων που δεν προτιμούν τα φορέματα, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα παντελόνι. Πρόσεχε, όμως, να μην είναι τόσο χαλαρό και casual. Επέλεξε ένα κοστούμι σε χρώματα απαλά και ξεχωριστά, ώστε να μην δημιουργήσεις ένα αυστηρό office look.

Ντύσου με βάση την περίσταση

Εξέτασε τον χώρο! Μην φορέσεις, για παράδειγμα, ένα σμόκιν σε γαμήλιο γλέντι σε μια αυλή. Στην περίπτωση αυτή, είναι καλύτερα να έχεις μια πιο “χαλαρή” εμφάνιση.

Σκισμένα ρούχα;

Σε περίπτωση που θέλεις να δείξεις λίγο παραπάνω δέρμα, επίλεξε ένα στυλάτο φόρεμα με καλοφτιαγμένα σκισίματα και ανοίγματα. Μην επιλέξεις ρούχα με τρύπες, αφού το ντύσιμο σου δεν θα είναι τόσο επίσημο, όσο θέλεις.

Δες και αυτό:

Οι άγραφοι κανόνες όταν κάνεις ένα δώρο γάμου!