Τι κρύβει ο γαλλικός οίκος Martin Margiela πίσω από το όνομα; Ετοιμάζει ένα εκκεντρικό βιβλίο με τις γυναικείες συλλογές του γαλλικού οίκου από 1989 μέχρι το 2009, που είναι γραμμένο από τον επιμελητή Alexandre Samson και δημοσιευμένο από τον Rizzoli Electa.

Ο γαλλικός οίκος Martin Margiela μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές. Το πρωτοποριακό στιλ του brand αλλά και το γεγονός ότι στην 20ετή καριέρα του οίκου δεν έχουμε δει τον σχεδιαστή και ποτέ δεν δίνει συνέντευξη στα περιοδικά ή στην τηλεόραση, είναι μερικά από αυτά που τον κάνουν ιδιαίτερο…Παράλληλα, το όνομα του απουσιάζει από τα σχέδια του, τα οποία επισημαίνονται με μια λευκή ετικέτα υπογραφής με τέσσερα απλά και λιτά γράμματα, η φευγαλέα ταυτότητά του και τα επαναστατικά σχέδια του αποτελούν το αντικείμενο αυτού του βιβλίου.

γαλλικός οίκος Martin Margiela

Ο Martin Margiela ξεκίνησε από τη  Άνοιξη/Καλοκαίρι του 1989 με τις εικονικές λευκές μπότες Tabi, όπως θα δεις στην παρακάτω φωτογραφία και διαθέτει 41 αξεπέραστες συλλογές. Οι σελίδες του βιβλίου παρέχουν μια νοσταλγική βόλτα σε κάθε μια από τις συλλογές του, μέσω ζωντανής περιγραφής και μιας ποικιλία από φωτογραφίες. Παράλληλα, συμπεριλαμβάνονται οι λεπτομέρειες πίσω απ’ τις ασύλληπτες προκλήσεις για κάθε fashion show, τις ενορχηστρωμένες ατμόσφαιρες, και εκείνο το φρέσκο στυλ που έχει πάντα ο γαλλικό οίκος, Martin Margiela.

γαλλικός οίκος Martin Margiela

Σε όλες τις συλλογές του οίκου, εκθέτονται διάφορες φάσεις που έχουν τα ρούχα του οίκου για να κατασκευαστούν για μια ημιτελή αλλά παράλληλα, πλήρη εμφάνιση.

Κρύβει τα πρόσωπα των μοντέλων, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που κράτησε το όνομα του κρυφό από παντού ο σχεδιαστής της Martin Margiela, για περίπου 20 χρόνια. Θέματα σχετικά με την ανωνυμία και το λευκό χρώμα στην υπογραφή του σχεδιαστή και το παρελθόν που είχαν οι συλλογές της Margiela, βγαίνουν στο φως…

γαλλικός οίκος Martin Margiela

Περισσότερο από οτιδήποτε, η Margiela πλήρωσε έναν λευκό χώρο στη μόδα με την καινοτομία και τον πειραματισμό. Στην εισαγωγή του βιβλίου του Γαλλικού οίκου, ο Olivier Saillard, που είναι γνωστός ιστορικός της μόδας και πρώην διευθυντής του Palais Galliera, γράφει, ότι:

«Η ειλικρινής μας ελπίδα είναι ότι αυτή η έκθεση αφιερωμένη στην Margiela θα προωθήσει νέες φιλοδοξίες, θα ανοίξει νέες δημιουργικές διαδρομές και θα σφυρηλατήσει νέα οφέλη. Το βιβλίο χρησιμεύει για να εμπνεύσει από την εξέταση του σχεδιαστή που ποτέ δεν ήθελε να εξεταστεί»…..

γαλλικός οίκος Martin Margiela

Διαβάστε επίσης:

Η μεγαλύτερη και πιο μαγική έκθεση Dior θα τα έχει όλα! | Photos