Τα κολιέ είναι απ’ τα αγαπημένα αξεσουάρ μιας γυναίκας. Συμπληρώνουν το σύνολό τους και είναι προτιμότερο να έχεις λίγα καλά. Εκτός κι αν μπορείς να έχεις και τα δύο, όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Βασίλισσα της Αγγλίας σε κάθε της επίσημη (ή και ανεπίσημη) εμφάνιση της ένα εντυπωσιακό περιδέραιο κοσμεί τον λαιμό της.

Τα κολιέ της αξίζουν εκατομμύρια λίρες και διατηρούνται ασφαλισμένα στο Ανάκτορα του Buckingham και στο Tower Bridge. Αντιπροσωπεύουν την αγάπη, την εξουσία και την ίντριγκα. Η ομορφιά τους είναι φημισμένη και η ιστορία τους μοναδική. Το κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία να πει.

Και επειδή η Αγγλίας είναι λίγο μακριά για να επισκεφτούμε την έκθεση με τα κολιέ της βασίλισσας, δες μερικά απ’ τα λαμπερά, εντυπωσιακά και πιο σημαντικά περιδέραια της.

Getty / Douglas Miller

Το συγκεκριμένο περιδέραιο περιέχει 118 μαργαριτάρια και 2.000 διαμάντια.

Getty / KIERAN DOHERTY

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κατάρ το 1979, η ηγέτιδα της χώρας της παρουσίασε το συγκεκριμένο κολιέ από μαργαριτάρι και διαμάντια.

Getty / Mark Cuthbert

To συγκεκριμένο κολιέ αποτελείται από τρία μαργαριτάρια και ήταν ένα δώρο απ’ τον πατέρα της. Ήταν το πρώτο “πραγματικό” της κόσμημα και εξακολουθεί να το φοράει στις περισσότερες καθημερινές τις υποχρεώσεις.

Getty / Tim Graham

To συγκεκριμένο περιδέραιο όχι μόνο έχει περίφημα σμαράγδια αλλά περιέχει μέρος του διαμαντιού Cullinan, του μεγαλύτερου διαμαντιού που βρέθηκε ποτέ.

Getty / Tim Graham

To ζαφείρι και το διαμαντένιο κολιέ μαζί με τα σκουλαρίκια είναι ένα απ’ τα γαμήλια δώρα του πατέρα της.

Getty / Hulton Archive

Το συγκεκριμένο κομμάτι που περιέχει πολύτιμους κόκκινους λίθους, κατασκευάστηκε από αχρησιμοποίητα κοσμήματα απ’ τη βασιλική συλλογή.

Getty / Phil Walter

Το περιδέραιο αυτό δημιουργήθηκε απ’ τον Cartier και είχε άλλους ιδιοκτήτες πριν το επιλέξει η βασίλισσα.

Getty / Tim Graham

Το συγκεκριμένο κολιέ είναι φτιαγμένο από τον Harry Winston και η βασίλισσα το είχε δανείσει και στην πριγκίπισσα Νταϊάνα για την επίσκεψη στην Αυστραλία.

Getty / Pool BENAINOUS/DE MALGLAIVE/TRAVERS

Ακόμα ένα κομμάτι του Harry Winston το οποίο δάνεισε πολλές φορές στην Νταϊάνα.

Getty / ALASTAIR GRANT