4 τρόποι για να κάνεις τα παλιά σου ρούχα… καινούργια!

LIKE US ON FACEBOOK

Δεν χρειάζεται πάντα να αγοράζεις καινούργια ρούχα. Ορισμένες φορές αρκεί απλώς να έχεις λίγη φαντασία ή απλά να πιάνουν λίγο τα χέρια σου. Με λίγα λόγια, μπορείς να κάνεις επιδιόρθωση στα ρούχα σου και να τα κάνεις να μοιάζουν με καινούργια.

Επιδιόρθωση στα ρούχα χωρίς να χρειαστεί να έχεις ραπτομηχανή στο σπίτι. Αντί να πετάξεις το τζιν που έχει κάνει μια τρύπα ή ένα όμορφο πουλόβερ που έχουν φύγει οι ραφές, δώσε σε αυτά τα ρούχα μια νέα πνοή.

Μπορείς να κάνεις τα παλιά σου ρούχα καινούργια, με μικρές αλλαγές. Κι επειδή τώρα έχεις τον χρόνο να το κάνεις, μήπως ήρθε η ώρα;

Άλλαξε κουμπί ή ράψτο ξανά

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι βελόνα και νήμα. Και βρες τα κουμπιά που αγαπάς.

Μπορείς να αγοράσεις τα κουμπιά που θέλεις ή να χρησιμοποιήσεις κουμπιά από άλλο ένδυμα για το αγαπημένο σου ζακετάκι επειδή σου ταιριάζει καλύτερα. Και όσα κουμπιά απλά είναι ετοιμόρροπα κι έτοιμα να φύγουν, ήρθε η ώρα να τα διορθώσεις!

επιδιόρθωση στα ρούχα

 Μπαλώματα

Τα σκισίματα στο τζιν, μπορούν πολύ εύκολα να επιδιορθωθούν με μπαλώματα. Επίλεξε ένα μπάλωμα που είναι πιο μεγάλο από την τρύπα και σε παρόμοιο χρώμα με το παντελόνι.

Ακολουθώντας τις οδηγίες, σιδερώνουμε το μπάλωμα από την αντίθετη πλευρά, από μέσα! Αν θέλεις το παντελόνι σου να αποκτήσει άλλη… πνοή, τότε μπορείς να βάλεις ένα μπάλωμα με τα αγαπημένα σου μοτίβα.

επιδιόρθωση στα ρούχα

Pexels

Αφαίρεσε μανίκια και γιακά

Καθώς ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο ζεστός, μπορείς να φτιάξεις μερικά παλιά μπλουζάκια με το να τα κόψεις! Δηλαδή, μπορείς να κόψεις τα μανίκια (αν είναι πια πολύ στενά ή δεν τα θέλεις ή έχουν έναν λεκέ που δεν βγαίνει) ενώ μπορείς να διορθώσεις κι έναν γιακά.

Κόψε με προσοχή το σημείο που θέλεις με ένα κοφτερό και καθαρό ψαλίδι και στη συνέχεια ράψε το συγκεκριμένο σημείο με νήμα και βελόνα.

επιδιόρθωση στα ρούχα

Pixabay

Τα πιο τοξικά υφάσματα στα ρούχα που δεν δίνουμε σημασία!

Χνούδια και χρώματα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το αγαπημένο σου πουλόβερ που έχει γεμίσει με χνούδια και τρίχες που δεν λένε να φύγουν. Σε αυτήν την περίπτωση ήρθε η ώρα να απομακρύνεις τα χνούδια από όλα τα πουλόβερ και να μην το πετάξεις.

Χρησιμοποιώντας ένα παλιό ξυραφάκι μπορείς να κάνεις θαύματα, “ξυρίζοντας” απαλά τα χνούδια.

Από την άλλη, αν μια μπλούζα σου ή μια τσάντα έχει χάσει το χρώμα της, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικές βαφές ρούχων και να τα κάνεις και πάλι καινούργια!

Διαβάστε επίσης:

Προβλήματα με τα ρούχα που όλοι αντιμετωπίζουμε και μας εκνευρίζουν! | Photos

Photo: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved