Ένα τεράστιο βήμα που αλλάζει τον χώρο της μόδας μετά από πολλά χρόνια. Κορυφαίοι οίκοι μόδας ανακοίνωσαν πως σταματούν να συνεργάζονται με ανήλικα μοντέλα.

Τέλος στη συνεργασία με μοντέλα κάτω των 18 ετών βάζουν γνωστοί οίκοι μόδας, όπως είναι οι Gucci, Saint Laurent και Alexander McQueen. Οι συγκεκριμένοι οίκοι είναι ανάμεσα στα brands που ανήκουν στον γαλλικό πολυεθνικό όμιλο Kering, ο οποίος αποφάσισε να βάλει νέες κατευθυντήριες γραμμές από το 2020.

Στόχος είναι να διασφαλίσει ότι όλα τα μοντέλα με τα οποία θα συνεργάζεται θα είναι άνω των 18 ετών.

Σημειώνεται πως, με βάση την επίσημη ανακοίνωση του ομίλου, η απαγόρευση θα εφαρμοστεί τόσο στις διαφημιστικές εκστρατείες όσο και στις επιδείξεις μόδας, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος, Φρανσουά Ανρί Πινό.

Ως παγκόσμιος όμιλος πολυτελών ειδών, συνειδητοποιούμε την επιρροή που ασκούμε στις νεότερες γενιές, ειδικότερα από τις εικόνες που παράγουν οι οίκοι μας. Πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη να προωθήσουμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές στον κλάδο πολυτελών ειδών και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που θα ενθαρρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα

Η ηλικία των μοντέλων εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα θέμα διαμάχης στη βιομηχανία της μόδας, με έναν οδηγό που είχε δημοσιευτεί το 2017 από τον Kering και τον LVMH -τον όμιλο, στον οποίο ανήκουν οι οίκοι Louis Vuitton, Fendi και Givenchy- να καθορίζει ηλικιακό όριο των μοντέλων τα 16 έτη.

Όμως, η νέα σπουδαία απόφαση αποτελεί μια προσπάθεια να προστατευθεί η υγεία και η ευημερία των νεαρών μοντέλων της βιομηχανίας της μόδας.

«Κατά την άποψή μας, η φυσιολογική και ψυχολογική ωριμότητα των μοντέλων ηλικίας άνω των 18 ετών φαίνεται πιο κατάλληλη για τον ρυθμό και τις απαιτήσεις που έχει αυτό το επάγγελμα», σχολίασε απ’ την πλευρά της η Μαρί-Κλερ Ντέβο, επικεφαλής διεθνών θεσμικών υποθέσεων στον Kering.

Δες και αυτό:

Οι οίκοι μόδας που βάζουν τέλος στην χρήση αληθινής γούνας