Πότε έχει φτάσει η στιγμή να ξεφορτωθείς ένα ρούχο;

LIKE US ON FACEBOOK

Πότε έχει φτάσει η στιγμή να ξεφορτωθείς ένα ρούχο; Μπορεί η απάντηση να σου φαίνεται προφανής αλλά δεν είναι. Οι άνθρωποι δεν θέλουμε να αποχωριζόμαστε αντικείμενα ακόμη κι όταν έχει έρθει η ώρα τους…

Το να ξεφορτωθείς παλιά ρούχα μπορεί να είναι μια ανακούφιση, να νιώσεις ανανεωμένος, πιο οργανωμένος κι έτοιμος για μια καινούργια αρχή! Πότε έχει φτάσει η στιγμή να ξεφορτωθείς ένα ρούχο;

Συνήθως δεν πετάς τίποτα ακόμη κι όταν δεν το χρειάζεσαι, αλλά το κάνεις… πυτζάμα! Και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, ωστόσο πρέπει να βάλεις λίγη τάξη στη ντουλάπα σου.

Όχι, δεν θα το χρειαστείς μια μέρα να το βάλεις, όπως πιστεύεις, αν δεν το φοράς τόσο καιρό. Έχει έρθει η ώρα να καθαρίσεις τη ντουλάπα σου.

Πότε έχει φτάσει η στιγμή να ξεφορτωθείς ένα ρούχο;

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το φτιάξεις

Μπορεί να έχεις ένα μπλουζάκι που αγαπάς αλλά έχει έναν λεκέ από χλωρίνη για παράδειγμα, και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το φτιάξεις. Όσο συναισθηματικά δεμένος κι αν είσαι μαζί του, θα πρέπει απλά να το πετάξεις από τη στιγμή που δεν θα το φτιάξεις. Μπορεί να πάει στην ανακύκλωση!

Δεν το φοράς εδώ και χρόνια

Υπάρχουν μερικά ρούχα που έχεις να τα φορέσεις πολλά χρόνια και δεν πρόκειται να τα φορέσεις. Ρώτα τον εαυτό σου: Θα το βάλεις μέσα στις επόμενες ημέρες ή μήνες; Αν η απάντηση είναι όχι, μπορείς να το χαρίσεις!

Το αγαπάς

Κι, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν συναισθηματικά δεμένοι με ένα αντικείμενο και δεν το πετάνε γιατί νιώθουν ενοχές, είτε επειδή τους γεμίζει με αναμνήσεις, είτε επειδή κάποιος το έχει κάνει δώρο, είτε επειδή είχε πληρώσει πολλά για να το αγοράσει. Μάλλον,όμως, δεν έχει πια θέση στην ντουλάπα σου.

Δεν είναι πια βολικό

Όσο περνούν τα χρόνια μεγαλώνεις και αλλάζουν τα γούστα σου. Μπορεί να έχεις ένα ρούχο που πια δεν σε κάνει να νιώθεις άνετα όταν το φοράς ή δεν ταιριάζει με το στιλ σου. Ένα φόρεμα που είναι πολύ στενό που δεν μπορείς να αναπνεύσεις ή ένα πουλόβερ που σου προκαλεί φαγούρα. Πόσες πιθανότητες έχεις να τα φορέσεις; Καμία. Τότε έχει έρθει η ώρα να τα χαρίσεις, ειδικά αν είναι σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα οργανώσεις την ντουλάπα σου σε 30΄

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved