Δοκιμάζεις γυαλιά ηλίου όλων των ειδών και δεν μπορείς να καταλήξεις σε κάποιο, που να ταιριάζει στο πρόσωπό σου; Όσο διασκεδαστικό κι εάν είναι να φοράς όλα τα γυαλιά του καταστήματος, στο τέλος καταντάει κουραστικό και σε μπερδεύει ακόμα περισσότερο.

Για να μην μπερδεύεσαι, λοιπόν, πρέπει να έχεις κατά νου το είδος των γυαλιών, που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου. Έτσι, θα διαλέξεις πιο γρήγορα τα γυαλιά που σου ταιριάζουν και δεν θα σπαταλάς μια ώρα στο κατάστημα με τα οπτικά. Δες, λοιπόν, ποια είναι τα γυαλιά που ταιριάζουν στο πρόσωπο σου.

Για παράδειγμα, τα γυαλιά σε σχήμα αυγού, ταιριάζουν καλύτερα σε εκείνους με έντονη γνάθο, ενώ σε ένα “στρογγυλό” πρόσωπο θα ταίριαζαν περισσότερο τα τετράγωνα γυαλιά. Την ίδια στιγμή, οι έντονοι φακοί, αναδεικνύονται καλύτερα σε οβάλ πρόσωπα.

Τα μεγάλα γυαλιά μας βοηθούν, επίσης, να προστατεύσουμε τα μάτια μας από τον ήλιο, ενώ προστατεύουν και το δέρμα γύρω από τα μάτια από την εμφάνιση των ρυτίδων, που επιδεινώνονται κάτω απ’ τις ακτίνες του ηλίου.

Τα γυαλιά για όλα τα πρόσωπα

 γυαλιά που ταιριάζουν στο πρόσωπο

Ένα κλασικό σχήμα γυαλιών, που ταιριάζει σε όλων των ειδών τα πρόσωπα, είναι το λεγόμενα “aviators”. Οι καμπύλωτοι φακοί του και οι γραμμικές γραμμές του σκελετού, παρέχουν ένα ωραίο γιν και γιανγκ. Ακόμα, το μεταλλικό πλαίσιο τους, τα κάνει να φαίνονται στιλάτα και διαχρονικά.

Για πρόσωπα με γωνίες

Αν δυσκολεύεσαι να επιλέξεις γυαλιά που να ταιριάζουν με το έντονο σαγόνι και τις γωνίες του προσώπου σου, διάλεξε στρογγυλά γυαλιά, με φακούς σε σχήμα αβγού.

Στρογγυλό πρόσωπο;

 γυαλιά που ταιριάζουν στο πρόσωπο

Εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, το σίγουρο είναι ότι δεν θέλεις γυαλιά σε στρογγυλό σχήμα. Η επιλογή ορθογωνικών φακών είναι η καλύτερη για ένα στρογγυλό πρόσωπο, ενώ ακόμα, μπορείς να επιλέξεις και κάποια με ευθεία γραμμή στο πάνω μέρος του σκελετού του, έτσι ώστε να δημιουργεί ένα αυστηρό look. Μια ακόμα επιλογή, αποτελούν τα γεωμετρικά γυαλιά ηλίου, που προσθέτουν λίγο παραπάνω στυλ.

Για τετράγωνο σχήμα προσώπου

 γυαλιά που ταιριάζουν στο πρόσωπο

Τα τετράγωνα πρόσωπα μπορούν να ταιριάξουν και με γυαλιά που αποτελούνται από τετραγωνισμένους φακούς, που είναι κλασικά και διαχρονικά. Ακόμα, μπορείς να επιλέξεις φακούς σε σχήμα καρδιάς, ειδικά εάν το πρόσωπο σου είναι έντονα τετραγωνισμένο.

Οβάλ πρόσωπο

Έχεις ένα μακρύ και οβάλ σχήμα προσώπου; Είσαι τυχερός, αφού στο πρόσωπο σου ταιριάζουν τα cat-eye γυαλιά ηλίου, που τα τελευταία χρόνια είναι η μεγαλύτερη τάση, που έχουμε δει ξανά και ξανά σχεδόν σε όλες τις επιδείξεις μόδας.

Δες και αυτό:

Τα must γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019

Photos: Pinterest