Πριν την αγορά ενός ρούχου πρέπει να είσαι προσεκτική για να μη το μετανιώσεις αλλά και για να νιώσεις όμορφα με το νέο σου “απόκτημα”. 

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέχεις πριν την αγορά ενός ρούχου; Το Instagram και το Internet γενικότερα μας βομβαρδίζουν με νέα trends, νέα κομμάτια που ΠΡΠΕΙ να αγοράσουμε και να βάλουμε κι εμείς στη ντουλάπα μας.

Ξεχνάς,όμως, ότι ντύνεσαι για εσένα και για κανέναν άλλον. Για αυτό κάθε φορά που σκέφτεσαι να αγοράσεις ή όχι ένα νέο φόρεμα… οργανώσου. Δηλαδή;

Ξέχνα τα trends

Το γνωρίζεις και μόνη σου αλλά τα trends δεν είναι για όλους και αυτό είναι ΟΚ. Δεν είναι για όλους και δεν τα έχεις ανάγκη. Μπορεί η μόδα να θέλει τη λεοπάρ φούστα στη ντουλάπα σου αλλά αν εσύ δεν νιώθεις άνετα με αυτήν;

Πριν αγοράσεις ένα ρούχο, σκέψου αν θα μπορείς να το φοράς. Αν θα το φοράς αυτό σε λίγους μήνες, αν νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό, αν είναι “εσύ”…

αγορά ενός ρούχου

Βάλε κάτι που να σε κολακεύει

Μερικές γυναίκες επιλέγουν να μη βάλουν σουτιέν όταν φορούν ένα φόρεμα με έξω την πλάτη. Άλλες επιλέγουν μια κοντή φούστα και αναδεικνύουν τα πόδια τους.

Είναι σημαντικό να κατανοείς το σώμα σου και τις ανάγκες του. Μπορεί να βάλεις κάτι που σε κολακεύει ακόμη κι αν το θεωρείς πιο “extreme”. Από την άλλη, αν το mini δεν σε κολακεύει , απλά το αποφεύγεις.

Ξέχνα τα μεγέθη

Έχεις νιώσει ποτέ απογοήτευση όταν ενώ φοράς νούμερο 29 στα τζιν, δοκίμασες ένα 30 και σου καθόταν τέλεια; Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση αλλά πού είναι το κακό;

Ένας αριθμός είναι απλά ένας αριθμός και δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει. Από τη στιγμή που σου κάθεται καλά και νιώθεις άνετα γιατί να κολλήσεις στον αριθμό;;; Αν ο αριθμός σε ενοχλεί και απογοητεύεσαι κάθε φορά που το βλέπεις, απλά κόψτο για να μη το δεις ποτέ ξανά.

Κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη.

αγορά ενός ρούχου

Νιώσε άνετα

Τελευταίο αλλά το πιο σημαντικό: Πρέπει να νιώθεις άνετα με το σώμα σου και με τα ρούχα που επιλέγεις. Βάλε τα ρούχα στη ζωή σου ως κάτι διασκεδαστικό.

Αντί να στέκεσαι μπροστά στη ντουλάπα και να λες “δεν έχω τίποτα”, “δεν μου κάνει τίποτα”, είναι προτιμότερο να απολαμβάνεις τη διαδικασία, να πειραματίζεσαι. Και όλα αυτά επειδή θα έχεις επιλέξει πρώτα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα και αγκαλιάζουν τις καμπύλες σου κι εσένα!