Το show της Μαίρης Κατράντζου στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνια για τα 30 χρόνια «Ελπίδα» ήταν φαντασμαγορικό κι όλοι μιλούν για αυτό… εντός κι εκτός Ελλάδος!

Κάθε show της Μαίρης Κατράντζου είναι εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό και όταν συνδέεται με ένα ανθρωπιστικό γεγονός, ότι είναι πραγματικά σπουδαίο και επιβλητικό!

Το πολιτιστικό γεγονός με παγκόσμια απήχηση πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και τη διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019.

Οι λαμπεροί καλεσμένοι και οι σπουδαίες προσωπικότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό γέμισαν τον χώρο και η ενέργεια ήταν παντού διάχυτη. Η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με τη Μαίρη Κατράντζου υποδέχτηκαν 500 κορυφαίες προσωπικότητες σε μια μοναδική βραδιά που τίμησε και υπογράμμισε την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μέσα από τα ιδεώδη του ανθρωπισμού αλλά και του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού.

Οι δυνάμεις ενώθηκαν για έναν σκοπό: Ένα παγκόσμιο μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου.

Οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Κατράντζου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν από κοινού ένα παγκόσμιο μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου, αφού η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που έχουν καταφέρει να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής, ανέβηκαν στην πασαρέλα και περπάτησαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου χαρίζοντας απλόχερα την ελπίδα καθώς το παράδειγμα τους αποδεικνύει ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Το show της Μαίρης Κατράντζου στον Ναό του Ποσειδώνα

Η κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 ήταν εμπνευσμένη εξολοκλήρου από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα από τις ιδέες που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του 5ου αιώνα π.Χ και από τους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς (Σωκράτη, Ευκλείδη, Πυθαγόρα).

Όλα τα κομμάτια ήταν ξεχωριστά και επιβλητικά, έντονα χρώματα, υπέροχα σχέδια. Τα κομμάτια της made to measure συλλογής, πραγματικά έργα τέχνης ήταν σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο. Το show της Μαίρης Κατράντζου ήταν για ακόμη μια φορά καθηλωτικό.


Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης υπέγραψε ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου ειδικά για τη βραδιά δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που μετέφερε το κοινό στην αρχαία Ελλάδα.

Ο Οίκος Bulgari είχε φέρει κοσμήματα από το εξωτερικό τα οποία για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν για επίδειξη μόδας.Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που το Υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί αρχαιολογικό χώρο για την πραγματοποίηση τέτοιας εκδήλωσης, στηρίζοντας με μεγάλη ευαισθησία τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» και τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», και συγκεκριμένα για την αναβάθμιση της Μονάδας σε Κέντρο Αριστείας μέσα από την αγορά νέων μηχανημάτων και μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως με το Dana Farber Cancer Institute του Πανεπιστημίου του Harvard.

Ποιες ήταν οι ιδιαίτερες παρουσίες;

Το «παρών» ανάμεσα σε άλλους έδωσαν η Shaikha Nayla bint Hamad al Khalifa, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά, η Βασίλισσα Άννα Μαρία, η Πριγκίπισσα Τατιάνα, η Πριγκίπισσα Θεοδώρα, η Kerry Kennedy, η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, οι κυρίες Χριστιάννα Γουλανδρή, Μαριάννα Γουλανδρή, η Ευγενία Νιάρχου, η οποία μάλιστα περπάτησε στην πασαρέλα, η Sabine Getty, η Bianca Brandolini, 200 δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΑΤΙΑΝΑ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΘΕΟΔΩΡΑ, τ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ Nayla bint Hamad al Khalifa, Kerry Kennedy, George Brandenburg

Το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» ευχαριστεί θερμά τους μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης Εθνική Τράπεζα και Mastercard, όπως και τις εταιρείες που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια και συγκεκριμένα: την Aegean, τον Όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, όπως και το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort.  Επίσης ευχαριστούμε για τις ευγενικές τους χορηγίες τους: BULGARI, Marianna G, Common Seas, Swarovski, aaMir  τον όμιλο Panas Sophisticated Hospitality, Ασφάλειες Μινέττα, Four Seasons Athens, Wella Greece, Callista, Hertz, Όλυμπος, Cobalt Music, Lexus, Attica, Chandris Hotels, Mac Cosmetics Greece, Fresh Patisserie, Ancient Greek Sandals, KORRES, EnnyMonaco, Δειπνοσοφιστήριο, Fashion Workshop by Vicky Kaya, Racing Engineering, The Margi Hotel, DTales Creative Agency, Βίκος,  Ever Eden Beach Resort Hotel, Τσάνταλη, METAXA, Aegeon Beach Hotel, NYXI NYXI,  STAR, STUDIO 7, PAVLOS, BHMAGAZINO, HELLO,  JAR by Sweet Mates, GREY GOOSE,  LOUD & CLEAR, KACAYIAS, PAPADAKIS και STEFANAKIS TOURS.

Το μήνυμα της Μαίρης Κατράντζου μετά το τέλος της εκδήλωσης

Η μεγάλη σχεδιάστρια έκανε ένα post στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram με την σημαία της Ελλάδα, ευχαριστώντας όλες τις εταιρίες με έδρα την Ελλάδα που στήριξαν αυτήν την μεγάλη προσπάθεια και στηρίζουν το σημαντικό έργο του Συλλόγου.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλες τις Εταιρίες με έδρα την Ελλάδα που μας στηρίζουνε στην προσπάθεια που κάνουμε με το Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ ώστε να στηρίξουμε το σημαντικό του έργο και να κάνουμε κάτι μοναδικό μαζί με σκοπό να αναδειχθεί ο Ελληνικός πολιτισμός