Όπως σου ξαναείπαμε οι προστατευτικές μάσκες έχουν γίνει πλέον fashion item, κι αυτό τώρα το αποδεικνύει και ο “γίγαντας” της μόδας, ο Gaultier! Οι μάσκες του Jean Paul Gaultier είναι έργα τέχνης!

Ο σχεδιαστής μόδας μαζί με την ομάδα του αποδέχθηκε την πρόσκληση του γαλλικού περιοδικού «Gala», το οποίο ζήτησε από δημιουργούς και καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μάσκες, οι οποίες να απεικονίζουν την αισιοδοξία.

Ο Jean Paul Gaultier έφτιαξε ουσιαστικά μικρά έργα τέχνης, τα οποία είναι ιδιαίτερες δημιουργίες με αισιόδοξα μηνύματα!

Ανάμεσα στη συλλογή με τις μάσκες του Jean Paul Gaultier βρίσκουμε μάσκες με διάφορα σχήματα, υφές και χρώματα, αλλά και κάποια σχέδια με κλασική μαρινιέρα.

«Προστατέψτε τον εαυτό σας, φανταστείτε τον εαυτό σας», είναι το μήνυμα που συνοδεύει τις αναρτήσεις με τις μάσκες.

Σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος ο σχεδιαστής: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί και αστείοι. Διασκεδάστε και γίνετε δημιουργικοί».

Οι μάσκες του Jean Paul Gaultier:

Ποιες είναι οι πιο κατάλληλες μάσκες;

Όπως έχει εξηγήσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η πάνινη μάσκα είναι καλύτερη από το γυμνό στόμα. Η χειρουργική μάσκα είναι καλύτερη από την πάνινη. Η μάσκα με βαλβίδα, απαγορεύεται.

Οι ειδικοί μάλιστα έχουν συστήσει στον κόσμο ότι μπορούν να φτιάχνουν και μόνοι τους μάσκα στο σπίτι, με υφάσματα που ήδη διαθέτουν, και είναι κατάλληλα για προστασία. Για παράδειγμα, δες το spot με την Βίκυ Σταυροπούλου για το πώς φτιάχνει μάσκα από μια παλιά μπλούζα της!

Δες ακόμα:

Η μάσκα ως fashion item