Ο βρετανικός και πολυτελής οίκος μόδας Burberry αποφάσισε ν’ αλλάξει το λογότυπό του, μετά από τα νέα standards που έβαλε με την είσοδο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, Riccardo Tisci (που πριν βρισκόταν στον γαλλικό οίκο Givenchy).

Ο Riccardo Tisci (που θέλει να προκαλέσει ποικίλα σχόλια στην βιομηχανία της μόδας), αποφάσισε ν’ ανανεώσει το λογότυπο του οίκου Burbrerry, αλλά και το μονόγραμμα του γνωστού οίκου μόδας Burberry (ναι, καλά το άκουσες!), το οποίο δεν είχε δεχτεί κάποια αλλαγή από την εταιρεία από την εποχή του 1901.

Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε το νέο αλλά και ανανεωμένο logo από ένα σχέδιο του οίκου, της εποχής του 1908. Το νέο σχέδιο έφτιαξε ο Peter Saville (Βρετανός art director και graphic designer). Ο Tisci έσπευσε να δηλώσει για το συγκεκριμένο logo ότι: «Ο Peter είναι ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές της γενιάς μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργαστήκαμε για να δημιουργήσουμε τη νέα οπτική γλώσσα του οίκου».

Το νέο logo έχει ένα ανοιχτό ταμπά χρώμα στην βάση του. Έπειτα με πορτοκαλί γραμμές σχηματίζεται κάτι σαν καρό, και ανάμεσα από το καρό, ο Peter Saville έβαλε το αρχικό γράμμα του ονόματος του οίκου, Burberry, να είναι μπλεγμένο μέσα από το καρό (σύμφωνα με την δική μου γνώμη το άκρως ανανεωμένο logo μοιάζει αρκετά με το logo του οίκου Hermes. Στο χρώμα αλλά και στο σχήμα όπως τα «Β» μπλέκονται μεταξύ τους).

The #ThomasBurberry Monogram August 2018

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry) στις

The #ThomasBurberry Monogram pattern revealed . #RiccardoTisci #Burberry

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry) στις

Το καινούριο logo έρχεται λίγο πριν το πρώτο fashion show του Tisci στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο (ανυπομονώ να δω και τι άλλες αλλαγές θα κάνει ο Riccardo Tisci στον βρετανικό οίκο μόδας, Burberry).

Μ’ ένα νέο πρόσωπο, είναι λογικό να αναμένουμε ριζικές αλλαγές τόσο στα σχέδια της εταιρίας όσο και στο όραμα του Tisci για τον οίκο.

#Beyoncé performs in East Rutherford New Jersey in a custom #Burberry vintage check look #OTRII . Photographed by Driely S. Carter, beyonce.com

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry) στις

Διαβάστε εδώ τα πάντα για τη νέα συνεργασία του οίκου Burberry με την Vivienne Westwood.

Διαβάστε ακόμα:

H Burberry αγκαλιάζει την LGBTQ+ κοινότητα | Η νέα συλλογή του οίκου (Photos- Video)