Εάν η δουλειά σου δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο dress code και τις περισσότερες μέρες δεν έχεις σημαντικά ραντεβού, τότε πιθανότατα κάνεις γύρω στα 14 λεπτά να ετοιμαστείς το πρωί εάν είσαι γυναίκα και 9 λεπτά εάν είσαι άντρας! Όμως, και πάλι οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε τι πραγματικά θέλει το αφεντικό μας να φοράμε στη δουλειά.

Έρευνα που έγινε στη Βρετανία με τη συμμετοχή 2.000 υπαλλήλων γραφείου, έδειξε ότι το 9% των γυναικών είχαν επιστρέψει σπίτι τουλάχιστον μια φορά επειδή το αφεντικό τους έκρινε ότι δεν είναι «κατάλληλα» ντυμένες.

γυναίκα δουλειά

Shutterstock

Παράλληλα, το 28% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν λάβει ανεπιθύμητα σχόλια για την εμφάνισή τους. Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι εμείς εδώ στο iPop.gr νιώθουμε πολύ τυχερές!

Η έρευνα από το TotalJobs.com διαπίστωσε επίσης ότι το 16% των γυναικών είπαν ότι ο προϊστάμενός τους έχει κάνει παράπονα και τις έχει προειδοποιήσει να μην φορέσουν ξανά κάτι «προκλητικό» ενώ το 15% πιστεύει ότι υπάρχει έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το dress code στον χώρο εργασίας.

δουλειά αφεντικό

Shutterstock

Υπήρχε, όμως, κι ένα ποσοστό 9% των γυναικών που πραγματικά δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι πρέπει να φοράνε στη δουλειά!

Ποιο είναι το top 5 των «ακατάλληλων» ρούχων για τη δουλειά σύμφωνα με την έρευνα;

  • Σορτσάκια (57%)
  • Hoodies (52%)
  • T-shirts με σλόγκαν (48%)
  • Καπέλα (46%)
  • Flip-flops (41%)

καλοκαιρινά ρούχα στη δουλειά

Photo: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO