Κύμα αντιδράσεων για το νέο λογότυπο του ZARA! | Photos

LIKE US ON FACEBOOK

Εσύ είδες το νέο λογότυπο του ZARA; Το ZARA αλλάζει για δεύτερη φορά το λογότυπο του προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στον διαδικτυακό κόσμο. Πλέον αποτελεί ένα από τα πιο καυτά θέματα συζήτησης ανάμεσα στους επαγγελματίες γραφίστες, που δεν διστάζουν να εκφράζουν την γνώμη τους για το νέο λογότυπο της πιο γνωστής εταιρείας ρούχων.

Γράφει η Δανάη Πάλμου

Ναι, το νέο λογότυπο του ZARA έχει γίνει θέμα συζήτησης αλλά γιατί;Η πρώτη αλλαγή του λογότυπου έγινε το 2010, ενώ με το νέο σηματοδοτείται μια καινούρια στρατηγική. Το παλιό λογότυπο είχε μια μεγάλη απόσταση μεταξύ των γραμμάτων, ενώ στο νέο τα γράμματα πλέον ενώνονται.

Αντικατέστησε το προηγούμενο αναγνωρισμένο, στον ιστότοπό της και στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αναμένεται και η αλλαγή στα καταστήματα.

Οι καταναλωτές δεν φαίνονται να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι απ’ το επιχειρηματικό εγχείρημα του ZARA. Στο νέο brand, σχεδιασμένο από την εταιρεία Baron & Baron, τα γράμματα είναι πιο πυκνά, ενώ έχει προστεθεί μια καμπύλη κάτω απ’ το Z και το R, καθιστώντας το δυσανάγνωστο.

νέο λογότυπο του ZARA

Πολλά ήταν τα αρνητικά σχόλια που αναρτήθηκαν στο Twitter με πολλούς να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία καινοτομία στο νέο λογότυπο, ενώ ζητάνε τον  “λογαριασμό” από εκείνον που έδωσε την έγκριση του για αυτό το σχέδιο.

«Όποιος είναι υπεύθυνος για το νέο λογότυπο του ZARA, θέλω απλώς να του μιλήσω» , «Αυτό το νέο λογότυπο του ZARA είναι λάθος από τόσες απόψεις που είναι δύσκολο να τις καταγράψω σε ένα tweet. Παράλογη πύκνωση, έλλειψη μοναδικότητας» αποτελούν μερικές απ΄τις κυριαρχούσες απόψεις.

Ο γνωστός σχεδιαστής Έρικ Σπίκερμαν δεν παρέλειψε να πάρει μέρος στη εν λόγω  “διαμάχη” δηλώνοντας ότι «αυτό είναι το χειρότερο λογότυπο που έχω δει εδώ και χρόνια. Φτιάχτηκε από ένα από αυτά τα νέα ρομπότ που θα αντικαταστήσουν τον άνθρωπο;».

νέο λογότυπο του ZARA

Εσύ τι γνώμη έχεις για το νέο λογότυπο του ZARA;

Διαβάστε επίσης:

Zara, H&M και GAP ανακοίνωσαν κάτι πολύ σημαντικό
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved