Το κόλπο για να καταλάβεις αν αξίζει ή όχι να αγοράσεις κάτι στις εκπτώσεις

LIKE US ON FACEBOOK

Οι χειμερινές εκπτώσεις αύριο Δευτέρα κάνουν πρεμιέρα και ως γνωστόν θα τρέξεις στα εμπορικά καταστήματα. Το ξέρουμε ότι απλά θα βγεις για μια βόλτα και ΔΕΝ θα αγοράσεις τίποτα. Αν όμως και μόνο αν θέλεις να κάνεις μια μικρή αγορά, αυτό είναι το κόλπο για να καταλάβεις αν αξίζει ή όχι να αγοράσεις κάτι στις εκπτώσεις.

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι: «Πραγματικά θα το φορέσω;». Χρειάζεται μια καλή δόση ειλικρίνειας και ρεαλισμού. Θα φορέσεις όντως αυτό το ροζ φόρεμα στο γραφείο ή μόνο τα Σαββατοκύριακα; Χρειάζεσαι όντως καινούριο παλτό ή θα το πάρεις μόνο επειδή είναι στην μόδα;

εκπτώσεις

Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις προϋποθέτει λίγα μαθηματικά. Για παράδειγμα, βλέπεις ένα τζιν το οποίο κοστίζει ένα x ποσό, θα πρέπει επίσης να σκεφτείς τις x φορές που θα το βάλεις και αν όντως αξίζει τα χρήματα για αυτές τις φορές. Όσες λιγότερες είναι οι φορές που σκέφτεσαι ότι θα το φορέσεις, τόσες λιγότερες πρέπει να είναι και οι πιθανότητες να το αγοράσεις.

Σ’ αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να γίνουν δύο διευκρινίσεις:

  1. Πριν θέσεις σε εφαρμογή αυτό το τρικ, καλό θα ήταν να επανεξετάσεις τα ρούχα που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου.
  2. Εξαίρεσε τα ρούχα που είναι για ειδικές περιστάσεις, όπως γάμους, βαφτίσια κτλ..

Ένα άλλο καλό τρικ θα ήταν να κάνεις μια έρευνα στο διαδίκτυο πριν βγεις στα μαγαζιά. Σημείωσε ή κράτα φωτογραφίες από τα κομμάτια που σου αρέσουν και όταν φτάσεις στα μαγαζιά επικεντρώσου όσο μπορείς σ΄αυτά.

Photo: © JONATHAN DANIEL PRYECE
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved