Το ότι είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας το γνωρίζουμε ήδη. H Πριγκίπισσα Diana έχει αφήσει το σημάδι της στον χώρο της μόδας κι ακόμα και σήμερα γυναίκες σ’ όλο τον κόσμο παίρνουν έμπνευση απ’ το στιλ της. Φέτος, ο οίκος Dior τιμάει την μνήμη της αναδημιουργώντας την θρυλική τσάντα της Πριγκίπισσας Diana.

Η συγκεκριμένη τσάντα έχει μείνει γνωστή ως “Lady Dior” και φέτος το αξεσουάρ κλείνει 25 χρόνια! Η Πριγκίπισσα Diana είχε αδυναμία στη συγκεκριμένη τσάντα γι’ αυτό κι έχει μείνει γνωστή με το όνομά της.

Ο φωτογραφικός φακός την είχε απαθανατίσει σε πολλές στιγμές της να κρατά τη συγκεκριμένη τσάντα ενώ έχει μείνει στη μνήμη όλων η εμφάνισή της στην ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Πρίγκιπα Κάρολο, όπου είχε στο χέρι της την “Lady Dior”.

Στη νεά της εκδοχή, η θρυλική τσάντα της Πριγκίπισσας Diana ονομάζεται “Lady D-Lite Bag” και έχει διατηρήσει το χαρακτηριστικό τετράγωνο σχήμα της.

Η υφή έχει αλλάξει και την όλη αναδημιουργία επιμελήθηκε η art director των γυναικείων του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri.

Έτσι, στη νέα της εκδοχή, βλέπουμε την τσάντα με πιο απαλή υφή, ενώ υπάρχει πάνω ένα 3D κέντημα με το όνομα του οίκου.

Η θρυλική τσάντα της Πριγκίπισσας Diana στη νέα της εκδοχή:

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη τσάντα δεν φτιάχτηκε για την Diana, αλλά η ίδια την έλαβε ως δώρο σε ένα ταξίδι της στη Γαλλία το 1995. Η σύζυγος του τότε δημάρχου του Παρισιού είχε ζητήσει απ’ τον Dior να βρει δώρο για την Πριγκίπισσα Diana κι έτσι είχε αποφασιστεί αυτή η τσάντα να της δοθεί ως δώρο. Τότε φυσικά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το συγκεκριμένο αξεσουάρ θα ταυτιζόταν μαζί της!

Μπορείς να δεις τη νέα εκδοχή της θρυλικής τσάντας στο site του οίκου Dior.

Δες ακόμα:

10 φορές που η Πριγκίπισσα Diana παρέδωσε μαθήματα μόδας στις καλοκαιρινές της εμφανίσεις