Η μεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση Dior θα είναι γεμάτη μαγεία και μόδα….Την Άνοιξη το μουσείο Victoria & Albert θα ανοίξει τις πόρτες του για τη μεγαλύτερη έκθεση έχει διοργανωθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τις 2 Φεβρουαρίου 2019, η έκθεση Dior με όνομα Christian Dior: Designer of Dreams, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση μόδας της V & A μετά την έκθεση Alexander McQueen το 2015: Savage Beauty, και θα είναι η πρώτη που θα φιλοξενηθεί στο Sainsbury Gallery του μουσείου.

Στην έκθεση Dior θα υπάρχει και ένα φόρεμα που φορέθηκε απ’ την Princess Margaret, καθώς και couture φορέματα που φορούσαν οι ηθοποιοί Jennifer Lawrence, Charlize Theron και Lupita Nyong’o.

Χωρισμένο σε 11 θεατρικά τμήματα, η έκθεση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα. Η ιστορία και η επιρροή ενός εκ των μεγαλύτερων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα και των 6 artistic directors που τον διαδέχτηκαν. Από το 1947 μέχρι σήμερα, η επιρροή και η προσφορά του Christian Dior ήταν τεράστια.

Τι θα δούμε στην έκθεση Dior;

Το V & A θα παρουσιάσει 50% νέο περιεχόμενο, νέα κομμάτια, σε συνδυασμό με την εμμονή του Dior στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, την αριστοκρατία και τη βρετανική κουλτούρα εν γένει.

Η νυφική ενδυμασία Christian Dior της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, την οποίo φορούσε στο 21ο πάρτι των γενεθλίων της το 1951.

Η έκθεση θα “διερευνήσει” τα ιδιωτικά shows που πραγματοποιήθηκαν για την Βασίλισσα, την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα στη Γαλλική Πρεσβεία στο Λονδίνο.

έκθεση Dior

Η Oriole Cullen επιμελήτρια μόδας και προϊόντων της V & A δήλωσε: Το 1947, ο Christian Dior άλλαξε το πρόσωπο της μόδας με τη νέα εμφάνιση, η οποία επαναπροσδιόρισε τη γυναικεία σιλουέτα και αναζωογόνησε τη μεταπολεμική βιομηχανία της μόδας στο Παρίσι.

Η V & A αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή του Dior στην ιστορία της μόδας από νωρίς στην καριέρα του.

Θα δούμε σπάνια και εντυπωσιακά κομμάτια μαζί με αξεσουάρ, φωτογραφίες της μόδας, ταινίες, vintage αρώματα, μακιγιάζ, εικονογραφήσεις, περιοδικά και προσωπικά είδη Dior, όπως δήλωσε το μουσείο.

έκθεση Dior

Παράλληλα, θα υπάρχει και ένα τμήμα αφιερωμένο στον ίδιο τον Dior, την ζωή του, την αρχή της καριέρα τους ως ιδιοκτήτη gallery καθώς και την ίδρυση του House of Dior το 1946.

Θα δούμε διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, που έχουν εμπνεύσει διάφορους designers, καθώς και τη σημαντικότητα των λουλουδιών που ενέπνευσαν τον Οίκο για τα ρούχα, τα αρώματα και τα αξεσουάρ.

Συνολικά, θα παρουσιαστούν 500 αντικείμενα και όλοι ανυπομονούν!

Διαβάστε επίσης:

Ο οίκος Dior μας δείχνει καρέ καρέ πώς φτιάχτηκαν τα 2 επικά φορέματα της Chiara Ferragni