Η μάσκα ως fashion item

LIKE US ON FACEBOOK

Η μάσκα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε πως πλέον λειτουργεί η μάσκα ως fashion item, με πολλά μοντέλα του εξωτερικού να έχουν χαράξει αυτό τον δρόμο. Όπως κάθε κομμάτι, έτσι και η μάσκα, που πλέον πρέπει να φοράμε σε συγκεκριμένους χώρους για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας, έχει γίνει κομμάτι του style μας και πολλοί celebrities το έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο!

Ευφάνταστα prints πάνω σε υφασμάτινες μάσκες, μάσκες με το όνομά σου, μάσκες που ταιριάζουν με το υπόλοιπο outfit, αφού έχουν το ίδιο χρώμα ή σχέδιο, είναι μόνο μερικά απ’ όσα έχουμε δει στα social media.

υφασμάτινες μάσκες

Vera Davidova/ Unsplash

Η μάσκα ως fashion item

Ίδια απόχρωση με τα ρούχα

Όπως θα δεις γύρω σου αλλά και στο Instagram, πάρα πολλές γυναίκες έχουν προμηθευτεί υφασμάτινες μάσκες που να ταιριάζουν με τις αποχρώσεις των ρούχων τους, ούτως ώστε να αποτελούν μέρος του look τους.

Μάσκα απ’ το αγαπημένο σου fashion κομμάτι

Η fashion director Jenny Walton έχει δείξει στο Instagram πώς έχει φτιάξει μια χειροποίητη μάσκα από μια παλιά τσάντα Prada που είχε στη συλλογή της. Μ’ αυτό τον τρόπο ήθελε να ενθαρρύνει τους followers της να φορούν μάσκα, δείχνοντάς τους ότι μπορείς να είσαι στη μόδα ακόμα και με τη μάσκα σου.

Μάσκα με… διαμάντια!

Υπάρχουν κι αυτά τα ακραία που έχουμε δει στο Instagram, με fashion addicted άτομα που δεν μπορούν να αποβάλλουν το στρας ούτε απ’ τη μάσκα τους!

Μάσκες με σχέδια

Μια ακόμα ιδέα είναι οι υφασμάτινες μάσκες με διάφορα σχέδια και χρώματα που θα βρεις στο εμπόριο και μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία!

Φυσικά, μπορείς να παραγγείλεις μια δική σου custom made μάσκα που να έχει πάνω ό,τι σε εκφράζει!

Ποιες είναι οι πιο κατάλληλες μάσκες;

Όπως έχει εξηγήσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η πάνινη μάσκα είναι καλύτερη από το γυμνό στόμα. Η χειρουργική μάσκα είναι καλύτερη από την πάνινη. Η μάσκα με βαλβίδα, απαγορεύεται.

Οι ειδικοί μάλιστα έχουν συστήσει στον κόσμο ότι μπορούν να φτιάχνουν και μόνοι τους μάσκα στο σπίτι, με υφάσματα που ήδη διαθέτουν, και είναι κατάλληλα για προστασία. Για παράδειγμα, δες το spot με την Βίκυ Σταυροπούλου για το πώς φτιάχνει μάσκα από μια παλιά μπλούζα της!

Δες και αυτό:

Το ιδανικό μακιγιάζ όταν φοράς μάσκα!

Cover photo: Katie May
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved