Αλλάζει χρώμα το κλασικό καρό του οίκου Burberry και ενσωματώνει τη σημαία του ουράνιου τόξου, αγκαλιάζοντας την LGBTQ+ κοινότητα!

Η νέα συλλογή της Burberry με τα χρώματα του ουράνιου τόξου προς υποστήριξη της LGBTQ+ κοινότητας θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά την εβδομάδα μόδας στις 17 Φεβρουαρίου.

https://www.instagram.com/p/BfQfb-Pg8nF/?taken-by=burberry

Ο Christopher Bailey, ο οποίος έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος επικεφαλής στον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE 100 (UK100), και είναι ο άνθρωπος που έχει λάβει εύσημα για την μεταμόρφωση της Burberry, δήλωσε ότι η τελευταία του συλλογή είναι αφιερωμένη στην LGBTQ+ κοινότητα.

Η τελευταία μου συλλογή στη Burberry είναι αφιερωμένη – και προς υποστήριξη – ορισμένων εκ των καλύτερων οργανώσεων που στηρίζουν την LGBT κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Δεν υπήρξε πιο σημαντική στιγμή για να πούμε πως η διαφορετικότητα μας βρίσκεται στη δύναμή μας και στη δημιουργικότητά μας

https://www.instagram.com/p/BfOmK9OHvaK/?taken-by=burberry

Ο Bailey αποχωρεί από την Burberry μετά την επόμενη κολεξιόν, όμως, πριν φύγει έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Τα μοντέλα στην επίδειξη στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου θα φορούν τις δημιουργίες της νέας συλλογής.

Ο Bailey θα παραιτηθεί φέτος απ’ όλους τους ρόλους του- και ως προέδρου και επικεφαλής δημιουργικού.

Παράλληλα, η Burberry ανακοίνωσε ότι θα κάνει δωρεές σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων: Το Trust Albert Kennedy, το πρόγραμμα Trevor και την ILGA (Διεθνή Ένωση Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφισεξουαλικών). Το Trust Albert Kennedy βοηθά άστεγους νέους ομοφυλόφιλους στη Βρετανία και το πρόγραμμα Trevor παρεμβαίνει με δράσεις για την πρόληψη αυτοκτονιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η ILGA είναι ένωση προστασίας.

Video και φωτογραφίες απ’ τη νέα καμπάνια της Burberry: