Μετά τον Michael Kors, και η Donatella Versace ανακοινώνει το τέλος της γούνας δηλώνοντας πως δεν θέλει να σκοτώνει ρούχα για να φτιάξει μόδα. Στο online shop, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κομμάτια με γούνα.

Γούνα τέλος, λέει η Donatella Versace, ανακοινώνοντας πως ο οίκος θα σταματήσει να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα στις κολεξιόν του.

Η διευθύντρια του οίκου Versace, μιλώντας στο περιοδικό της εφημερίδας «The Economist», δήλωσε χαρακτηριστικά για τη γούνα:

Γούνα; Τελείωσα με αυτό. Δεν θέλω να σκοτώνω ζώα για να φτιάξω μόδα. Δεν αισθάνομαι πως είναι σωστό

Bέβαια, αξίζει να τονιστεί ότι εάν κάποιος κάνει μια βόλτα στο online shop του οίκου Versace θα εξακολουθήσει να βλέπει είδη με γούνα. Ίσως, ο οίκος δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην αφαίρεση των ειδών ή επιθυμεί να πει «τέλος» στη γούνα στις νέες κολεξιόν που θα κυκλοφορήσουν.

versace γούνα

Άλλωστε, η Donatella Versace δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις στις δηλώσεις της σχετικά με το από πότε θα σταματήσει η χρήση γούνας.

Σύμφωνα με το Humane Society International (HSI), ο οίκος Versace έχει κυκλοφορήσει πολλά είδη από γούνα βιζόν και ρακούν.

Η ανακοίνωση για το τέλος της γούνας ικανοποίησε τους ακτιβιστές, οι οποίοι, ωστόσο, περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις απ’ την πλευρά του οίκου και την αφαίρεση των προϊόντων απ’ το online shop.

versace γούνα

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο Michael Kors ανακοίνωσε δεν θα χρησιμοποιεί πλέον αληθινές γούνες για την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος. Η γούνα θ’ αφαιρεθεί σταδιακά απ’ όλες τις συλλογές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.

Photo: Alberto Scarpinato/IPA/Rex/Shutterstock