Ένα μπλουζάκι Versace εξόργισε την Κίνα | Πώς θα αντιδρούσε η Ελλάδα;

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα μπλουζάκι Versace εξόργισε την Κίνα τόσο πολύ σε βαθμό που ο οίκος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να απολογηθεί. Τι ακριβώς συνέβη;

Πώς ένα μπλουζάκι Versace εξόργισε την Κίνα; Συγκεκριμένα, ένα T-Shirt στο οποίο αναγράφονταν πόλεις και χώρες στις οποίες ανήκουν, είχε δύο μικρά λαθάκια που τελικά αποδείχτηκαν αρκετά μεγάλα.

Αναλυτικότερα, στη μπλούζα μεταξύ άλλων χωρών και ζευγάρια πόλεων και κρατών, όπως Ρώμη-Ιταλία, Λονδίνο-Ηνωμένο Βασίλειο, Παρίσι-Γαλλία, υπήρχε και το Χονγκ Κονγκ-Χονγκ Κονγκ καθώς και το Μακάο-Μακάο, υπονοώντας δηλαδή, πως πρόκειται για ανεξάρτητα κράτη και προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες.

Versace εξόργισε την Κίνα

Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου και ξεσήκωσε πλήθος διαμαρτυριών στα κινέζικα social media, με αποτέλεσμα ο διάσημος οίκος μόδας όχι απλά να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη αλλά και να ανακοινώσει πως έκανε λάθος και σταματά να πουλά τα συγκεκριμένα μπλουζάκια. Την ίδια στιγμή, στην ανακοίνωση τονίζεται πως ο Versace σέβεται την εθνική κυριαρχία του κινεζικού κράτους.

Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου και οι Κινέζοι πραγματικά εξοργίστηκαν καθώς είναι ιδιαίτερα αυστηροί στο πώς οι εταιρίες περιγράφουν και αναφέρονται στο Χονγκ-Κονγκ. Το Χονγκ Κονγκ είναι κομμάτι του εδάφους της Κίνας, άλλα έχει εδικό καθεστώς, με τους κατοίκους του να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία από εκείνους στην ηπειρωτική χώρα. Το Μακάο έχει το καθεστώς της «ειδικής διοικητικής περιφέρειας».

Ο Versace μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έκανε γνωστό μέσω του κινέζικου social media Weibo πως σταμάτησε να πουλάει το συγκεκριμένο μπλουζάκι και κατέστρεψε όλο το στοκ, ενώ η διευθύντρια του οίκου, Donatella Versace εξέδωσε παρόμοια ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη.

Να σημειωθεί, πως μετά το περιστατικό, η ηθοποιός Yang Mi, ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα της και brand ambassador του Versace ανακοίνωσε πως σταματάει τη συνεργασία με τον οίκο.

«Η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κίνας είναι ιερές και σε κάθε περίπτωση απαραβίαστες», ανέφερε ανακοίνωση του στούντιο με το οποίο συνεργάζεται η ηθοποιός, ενώ το hashtag #YangMiStopsWorkingWithVersace είχε 860 εκατομμύρια εμφανίσεις στο Weibo το πρωί της Δευτέρας.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved