Μπορεί να σπούδασε ξένες γλώσσες, αλλά την κατέκτησε ο χώρος της μόδας και έγινε ο φύλακας άγγελος του Gianni Versace. Όταν ο αδερφός της δολοφονήθηκε το 1997, η Donatella Versace έμεινε μόνη να συνεχίσει την κληρονομιά που άφησε ο αδελφός της. Η Donatella Versace είναι creative director του ιταλικού οίκου μόδας Versace που ίδρυσε ο αδελφός της, Gianni Versace.

Το iPop γυρνάει τον χρόνο πίσω και μπαίνει στα άδυτα του ονόματος VERSACE...

Η Donatella γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1955 στο Reggio Calabria της Ιταλίας. Η μητέρα της ήταν μοδίστρα και ο Gianni εργαζόταν συχνά στο κατάστημά της. Η Donatella ήταν η μικρότερη από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Η μεγαλύτερη αδερφή της Tina, πέθανε από μόλυνση του τετάνου όταν ήταν 12 ετών, αφήνοντας την Donatella το μοναδικό κορίτσι μεταξύ των αδερφών της.

Αυτή και ο Gianni είχαν μια διαφορά ηλικίας σχεδόν 10 χρόνων, όμως, συχνά έβγαιναν έξω μαζί και ο Gianni της έλεγε πώς να ντύνεται. Ο Gianni Versace ήταν το άτομο που έπεισε την Donatella Versace να βάψει τα μαλλιά της ξανθά, στην ηλικία μόλις 12 ετών.

Η Donatella, συχνά συμφωνούσε με τις τρελές ιδέες του Gianni. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, κάποτε είχε κλέψει λεφτά από το πορτοφόλι της μητέρας της και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του πατέρα της, ώστε να πάνε μαζί με τον αδερφό της να παρακολουθήσουν τη συναυλία της τραγουδίστριας Patty Pravo.

Έπειτα από χρόνια, ενώ ο Gianni προσπαθούσε να γίνει γνωστός σχεδιαστής μόδας στο Μιλάνο, η Donatella φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Σύμφωνα με την Britannica, εκείνη σπούδασε με το σκεπτικό να γίνει δασκάλα και η αγάπη της ήταν οι ξένες γλώσσες. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ταξίδευε συχνά στο Μιλάνο για να βοηθήσει τον Gianni με τα σχέδιά του όταν δούλευε για άλλους σχεδιαστές.

Όταν ο Gianni κατάφερε να γίνει ένας γνωστός σχεδιαστής μόδας, έκανε την Donatella μούσα του. Όταν ιδρύθηκε η εταιρεία το 1978, η Donatella έγινε σύμβουλος του Gianni και ανέλαβε το ρόλο της αντιπροέδρου μέσα τον ιταλικό οίκο μόδας. Η ίδια άρχισε να σχεδιάζει στις αρχές της δεκαετίας του ’80, αλλά και να βάζει κάποιες πινελιές από το style της στα ρούχα που σχεδίαζε ο αδελφός της.

Το 1997 ο αδελφός της δολοφονείται στο Μαϊάμι και η κόρη της Allegra γίνεται η κληρονόμος του 50% του ονόματος του οίκου Versace, δίνοντας σ’ αυτήν το 20% και την καλλιτεχνική διεύθυνση. Μετά τον θάνατο του αγαπημένου της Gianni, η Donatella Versace βυθίστηκε στον πόνο και στα συναισθήματα, που μπορεί να έχει κάθε γυναικά μετά από ένα τέτοιο θάνατο.

Η Donatella Versace έπεφτε όλο ένα και πιο πολύ στα ναρκωτικά. Τα πρώτα χρόνια του θανάτου του γνωστού σχεδιαστή μόδας, η Donatella Versace απέδειξε ότι δεν μπορεί να σώσει τον κολοσσό οίκο μόδας που κληρονόμησε από τον αδελφό της.

Στις αρχές του 2000, η Donatella υπογράφει το jungle φόρεμα της Jennifer Lopez, αλλά και εξαιρετικές καμπάνιες μόδας, ενώ σιγά σιγά αρχίζει και έρχεται ξανά στον λαμπερό κόσμο της μόδας αλλά και στο όνομα «Versace».

Μετά από 20 χρόνια, αλλά και αναπροσδιορισμό του ιταλικού οίκου μόδας, η Donatella Versace έχει φτιάξει μια αυτοκρατορία γύρο από το όνομα της αλλά και ένα εκκεντρικό στυλ.

Πίσω από το μυστικό των ρούχων Versace είναι μια έξτρα δόση, τέτοια σαν αυτή της Donatella Versace: Αυτοπεποίθηση, υπεροψία και μια τάση υπερβολής: Η γυναίκα Versace!

Τα ρούχα θέλουν η γυναίκα να έχει φιλότιμο, πάθος, και μια δόση ειρωνείας για το νέο κοινό του οίκου Versace. Τα ρούχα Versace έχουν πάντα αρχαιολογικά μοτίβα, αρκετό δέρμα, φετιχιστικές αναφορές, παστέλ τόνους και χρώματα, λαμέ, εμπριμέ και η μέδουσα που βρίσκεται παντού, μην ξεχνάμε ότι είναι και το logo του brand.

Πέρα από την πρώτη συλλογή που είναι τα Versace, η Donatella Versace έχει φτιάξει και μια δεύτερη συλλογή με όνομα Versus, όπου η δομή είναι σχεδόν ίδια με την πρώτη συλλογή. Για παράδειγμα έχει αρκετό δέρμα, σκούρα χρώματα και την μέδουσα, αλλά σε ασημένιο και όχι σε χρυσό που είναι η πρώτη συλλογή του Ιταλικού οίκου μόδας.

Η Donatella Versace πέρα από μια ισχυρή γυναίκα στην μόδα, αγωνίζεται για τα γυναικεία δικαιώματα των γυναικών στα Αραβικά Εμιράτα, κατά των ναρκωτικών, είναι ακτιβίστρια ενώ μάχεται και εναντίον της κακοποίησης, την οποία πολλές γυναίκες βιώνουν.

Μετά από 20 χρόνια και παραπάνω από τον θάνατο του Gianni Versace, ο οίκος μόδας που είχε ιδρύσει, με την Donatella Versace στα ηνία του, δεν σταματά να μας δίνει έμπνευση για μόδα.

Διαβάστε ακόμα:

Γούνα τέλος, λέει η Donatella Versace

Photos: Versace.com, Jacopo Raule/Getty Images, Dailyexpress.com, Gagadaily.com, Gq.com, AP Photo/Antonio Calanni