Τώρα που το Καλοκαίρι και επίσημα μπήκε με τις θερμοκρασίες να είναι ξανά στα ύψη, αλλά και τον ήλιο να καίει, ήρθε η ώρα να βγάλεις τα φορέματα με τον ώμο έξω, να βγάλεις τα upside down μαγιό που σου είχα πει της προάλλες ότι είναι super τάση, αλλά τι γίνεται με τα αξεσουάρ (που είναι το Α και το Ω στο στιλ σου);

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συνέχεια τις στέκες ή τις μπαντάνες στα μαλλιά. Η συγκεκριμένη τάση που έρχεται απευθείας από την δεκαετία των 80s, μας έχει απασχολήσει πολύ τον τελευταίο καιρό. Θα την θυμάσαι σίγουρα εάν είσαι παιδί εκείνης της εποχής, αλλά κι αν εν είσαι, θα το έχεις από διάφορες celebrities που επιλέγουν να φορούν σαν αξεσουάρ στέκες ή μπαντάνες στα μαλλιά.

μπαντάνες στα μαλλιά

Εάν επιλέξεις να γυρίσεις την μπαντάνα γύρω από ένα ψηλό κότσο (είτε χαλαρή είτε σφιχτή, ανάλογα με την προτίμησή σου), σου προτείνω να πάρεις ένα μαντήλι σε κανονικό μέγεθος για να έχεις ισορροπία στο look σου, καθώς κανείς δεν θέλει τα άκρα από το μαντήλι να κουρνιάζουν στα μάτια ή τα αυτιά σου, που είναι άλλωστε και ενοχλητικό.

Αν επιλέξεις ένα αξεσουάρ με μεγαλύτερο μήκος, θα πρέπει να κάνεις μια αρκετά χαλαρή αλογοουρά ή chignon. Όπως και να έχει, τα άκρα στο μαντήλι, καλό θα είναι να μην έρχονται μπροστά στο πρόσωπο σου.

Πέρα από μαντήλι, μπορείς να επιλέξεις να φορέσεις μια στέκα, σε χρώμα αλλά και ύφασμα της επιλογής σου (σατέν και βελούδο, είναι από τα πιο must κομμάτια που μπορείς να βρεις). Εάν δεν έχεις ή δεν βρίσκεις στέκα, μπορείς να τοποθετήσεις στην μπροστινή μεριά των μαλλιών σου πολλές φουρκέτες μαζί (σε ό, τι χρώμα θες ή και να κάνεις ένα mix με διάφορα χρώματα μαζί).

μπαντάνες στα μαλλιά

Τώρα θα με ρωτήσεις, από πού μπορείς να βρεις τις κατάλληλες μπαντάνες; Η Gucci, η Realization και η Dylan Kain έχουν όλες τις επιλογές σε μεγάλο εύρος τιμών αλλά και στιλ. Εγώ θα σου πρότεινα να έχεις μια σε κάθε χρώμα και print κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού, καθώς είμαι βέβαιoς ότι θα τοις αγαπήσεις πολύ.

Extra tip!

Πέρα από το κεφάλι  μπορείς να φορέσεις το μαντήλι της επιλογής και σαν τοπ πάνω από το αγαπημένο σου denim παντελόνι, ή ένα μονόχρωμο παντελόνι.

Δες παρακάτω πως φόρεσαν οι fashionistas την συγκεκριμένη τάση και πάρε ιδέες για τα επόμενα outfit σου.

Δες κι αυτό:

Φόρα το μαντήλι σου… αλλιώς! 5 (+1) τρόποι να το συνδυάσεις

Photo: SoFeminine.com