Θυμάσαι το επεισόδιο στο Sex & The City, όταν η Samantha πήγε να αγοράσει την Birkin απ’ την boutique της Hermes; Εγώ ναι…! Και αυτή είναι η πιο ακριβή τσάντα στη μόδα!

Η Birkin της Hermès μέχρι και σήμερα είναι η πιο ακριβή τσάντα στη μόδα, απ’ τον γνωστό Γαλλικό οίκο μόδας. Η αξία της τσάντας αυξάνεται όλο ένα και περισσότερο και παραμένει το όνειρο για κάθε γυναίκα ανά τον κόσμο.

η πιο ακριβή τσάντα στη μόδα

Οι τσάντες Birkin του γαλλικού οίκου μόδας είναι χειροποίητες με αληθινό δέρμα και το όνομα τους προέρχεται απ’ την ηθοποιό και τραγουδίστρια Jane Birkin. Η συγκεκριμένη τσάντα είναι ένα σύμβολο πλούτου και δύναμης, λόγω της αρκετά υψηλής τιμής που έχει, αλλά και πόσο αγαπημένη είναι για τους celebrities ανά τον κόσμο.

η πιο ακριβή τσάντα στη μόδα

Οι τιμές μία τσάντας Birkin κυμαίνονται μεταξύ 7.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ, ενώ η πιο ακριβή και συλλεκτική Hermes είχε δημοπρατηθεί περίπου στα 223.000$. Επίσης μπορεί να βρεις την Birkin σε διάφορα μεγέθη, χρώματα, σχέδια (όπως η Kelly, για παράδειγμα) και υφάσματα. Ένα αφιέρωμα που έκανε η New York Times στην τσάντα Birkin της Hermès ήταν αρκετό για να γεμίσει το Manhattan και στη συνέχεια όλες οι πόλεις της Ευρώπης με την συγκεκριμένη τσάντα.

η πιο ακριβή τσάντα στη μόδα

AFP PHOTO/ TIMOTHY A. CLARY

Εάν είσαι μια γυναίκα που θα ήθελες να αγοράσεις την Birkin του γνωστού οίκου μόδας Hermès, πρέπει να ξέρεις ότι η λίστα αναμονής είναι έως 6 έτη εάν θες να αποκτήσεις και εσύ!

η πιο ακριβή τσάντα στη μόδα

Και γι’ αυτήν την αναμονή υπάρχει λόγος! Κάθε τσάντα Birkin είναι ραμμένη στο χέρι και στη συνέχεια λειαίνεται, βάφεται και γυαλίζεται. Μια τσάντα θέλει περίπου 2 μέρες για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία, ενώ περνάει από δεκάδες ειδικά μηχανήματα μέχρι να την παραλάβει κάποιος στα χέρια του… αλλά μετά είναι ένα είδος περιουσίας, κληρονομιάς που θα μπορείς να αφήσεις στους fashion απογόνους!

Διαβάστε επίσης:

Fendi: Η τσάντα «Peekaboo» είναι κόσμημα για την κάθε γυναίκα