Αυτά τα φορέματα είναι 3D printed και δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε!

LIKE US ON FACEBOOK

O Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Zac Posen είναι ανάμεσα στους πιο πρωτοπόρους σχεδιαστές, αφού χρησιμοποιεί τη μέθοδο του 3D printing στα φορέματά του, τα οποία είναι άκρως εντυπωσιακά!

Τα 3D printed φορέματα του Zac Posen εντυπωσίασαν τους πάντες στο  Met Gala 2019 και αν τους ρίξεις μια ματιά, θα καταλάβεις αμέσως τον λόγο!

Το μοντέλο απ’ τη Βρετανία, Jourdan Dunn, φόρεσε ένα φόρεμα από πέταλα άνθους κατασκευασμένα με τρισδιάστατη εκτύπωση- δημιουργία του Zac Posen. Το συγκεκριμένο φόρεμα ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες που επιλέχθηκαν από διάσημες προσκεκλημένες για το φετινό Met Gala στη Νέα Υόρκη.

Το φόρεμα, το οποίο φόρεσε το μοντέλο από τη Βρετανία αποτελείται από 21 μοναδικά επικαλυπτόμενα πέταλα, κάθε ένα από οποία έχει μέγεθος 50 εκ. και βάρος 450 γραμμάρια. Κάθε πέταλο εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου  3.000 δολάρια!

3D printed φορέματα

Για την εκτύπωση κάθε πέταλου χρειάστηκαν περίπου 100 ώρες και χρησιμοποιήθηκε μηχανή ακριβείας στερεολιθογραφίας στο εξειδικευμένο εργαστήριο Protolabs στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με το Dezeen. Ο κορμός του φορέματος δημιουργήθηκε με εκτύπωση 3D σε τιτάνιο με την τεχνολογία τήξης δέσμης ηλεκτρονίων στο εργοστάσιο στο Σινσινάτι της GE Additive, κατασκευαστικού βραχίονα της General Electric.

Και η ηθοποιός Deepika Padukone ήταν μια απ’ τις λαμπερές stars που επέλεξαν ένα 3D printed φόρεμα του Zac Posen.

Το φόρεμά της ήταν διακοσμημένα με εκατοντάδες διακοσμητικά. Συγκεκριμένα, το φόρεμα της Padukone περιείχε 408 μπιχλιμπίδια που είχαν εμπνευστεί από τη θάλασσα και ήταν ραμμένα στο χέρι.

Τα στολίδια δημιουργήθηκαν με τη χρήση μιας τεχνικής 3D εκτύπωσης, όπου μια δομή κατασκευάζεται στρώμα- στρώμα, χρησιμοποιώντας μια υγρή ουσία που σταθεροποιείται με τη βοήθεια λέιζερ. Η διαδικασία δημιουργίας αυτών των διακοσμητικών πήρε πάνω από 160 ώρες.

3D printed φορέματα

3D printed φορέματα

Δες ακόμα:

Πώς το 3D printing αλλάζει την τέχνη των νυχιών
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved