Ακόμα μια σημαντική ανακοίνωση απ’ τον διάσημο οίκο μόδας Burberry, ακόμα μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση: Ο Burberry καταργεί τις αληθινές γούνες και σταματά να καίει τα ρούχα που…”ξεμένουν”!

Ναι, o Burberry καταργεί τις αληθινές γούνες και σταματά να καίει τα απούλητα ρούχα. Και ήταν καιρός να το κάνει!

Η βρετανική εταιρεία κατασκευής ειδών πολυτελείας ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την πρακτική του να καίει τα απούλητα προϊόντα της, έπειτα και από ισχυρές επικρίσεις που δέχτηκε για τη συγκεκριμένη “τακτική”. Παράλληλα, το brand ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα στα προϊόντα του και θα αποσύρει αυτά που ήδη έχει.

Το Ιούλιο, μια έκθεση αποκάλυψε πως ο Burberry καταστρέφει ρούχα απούλητα, αξεσουάρ και αρώματα αξίας 28,6 εκατομμυρίων ευρώ για να προστατεύσει το brand του. Και φυσικά, οι επικρίσεις που δέχτηκε και τα αρνητικά σχόλια ήταν πολλά.

Η τακτική ήταν να καίει τα ρούχα που δεν είχαν “ξεμείνει” ώστε να αποτρέψει την κλοπή τους ή την πώληση σε πολύ χαμηλή τιμή. Και φυσικά δεν είναι η μοναδική εταιρία που το κάνει.

Μέχρι σήμερα, ο οίκος χρησιμοποιεί στις collections του γούνα από κουνέλι, αλεπού, ρακούν και άλλα. Ωστόσο, όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν, αφού ο Burberry καταργεί τις αληθινές γούνες.

Προσπάθειες ανακύκλωσης

Ο Burberry δήλωσε επίσης, πως ήδη έχει επαναχρησιμοποιήσει, επισκευάσει, δωρίσει ή ανακυκλώσει προϊόντα που δεν πωλούνται, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να εντείνει αυτές τις προσπάθειες.

Ταυτόχρονα, ίδρυσε την Burberry Material Futures Research Group με το Royal College of Art προκειμένου να εφεύρει νέα βιώσιμα υλικά.

Όπως φαίνεται, η είσοδος του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, Riccardo Tisci, φέρνει μεγάλες αλλαγές στην εταιρία με ένα κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο. Τουλάχιστον, προς την σωστή κατεύθυνση!

Διαβάστε επίσης:

Ο Riccardo Tisci άλλαξε το λογότυπο του οίκου Burberry