Ακόμα δύο μεγάλοι οίκοι μόδας καταργούν την αληθινή γούνα στην Ιταλία. Furla και Versace καταργούν την αληθινή γούνα από ζώα. Η οργάνωση προστασίας των ζώων PETA χαιρετίζει την απόφαση.

Furla και Versace ανακοίνωσαν ότι πλέον θα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους οίκους μόδας που καταργούν την αληθινή γούνα στην Ιταλία. Μάλιστα, ξεκίνησαν και online καμπάνιες με χρήση hashtag για να προωθήσουν τη συγκεκριμένη τους απόφαση!

#furlafurfree

Ο οίκος δερματίνων ειδών Furla, του οποίου τα δερμάτινα είδη περιλαμβάνουν ενίοτε γούνινα μοτίφ, μαζί με την ανακοίνωση ότι θα καταργήσει την αληθινή γούνα από τον Νοέμβριο του 2018 άρχισε και εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό το hashtag #furlafurfree.

«Η απόφαση της σταδιακής κατάργησης της αληθινής γούνας από τις κολεξιόν είναι ένα project που επιβεβαιώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον του οίκου για το περιβάλλον, με ιδιαίτερη προσοχή στον κόσμο της μόδας, για τον οποίο ο Furla έχει ιδιαίτερη ευαισθησία», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Furla Αλμπέρτο Καμερλένγκο και συμπληρώνει:

Η απόφαση εξάλλου ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων από υλικά που σέβονται το περιβάλλον και κατασκευάζονται με αυστηρές προδιαγραφές, από έναν καταναλωτή συνεχώς πιο συνειδητοποιημένο και πιο ανήσυχο σε αυτά τα θέματα

Versace: «Γούνα; Δεν τη θέλω»

«Γούνα; Δεν τη θέλω», δήλωσε η Ντονατέλα Βερσάτσε σε συνέντευξη της στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού The Economist’s και ο μιλανέζικος οίκος μόδας ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το hashtag #VersaceFurFree.

«Δεν θέλω να σκοτώνω ζώα για να κάνω μόδα. Δεν μου φαίνεται καλό», πρόσθεσε η αδελφή του ιδρυτή του οίκου μόδας.

Να θυμίσουμε πως κατά το παρελθόν ο Versace είχε αρνηθεί να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων οίκων όπως οι: Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren, Michael Kors ή ακόμη ο Gucci που ήδη κατήργησαν τη χρήση γούνας.

«Ο οίκος Βερσάτσε είναι ένα εμπορικό σήμα μεγάλης επιρροής που συμβολίζει τις υπερβολές του γκλάμουρ και η απόφασή του να σταματήσει τη χρήση γούνας δείχνει ότι η ευσπλαχνία της μόδας ουδέποτε ήταν τόσο μεγάλη τάση», δήλωσε η Κλερ Μπας, διευθύντρια της HSI στη Βρετανία.

Η  PETA δίπλα στους δύο οίκους μόδας

Η οργάνωση προστασίας των ζώων PETA χαιρετίζει την απόφαση και το γεγονός ότι «η Furla συμπαρατάσσεται με τις μάρκες πολυτελείας που κατάλαβαν ότι η χρήση γούνας τους προσδίδει ένα ξεπερασμένο στιλ. Οι καιροί αλλάζουν και είναι πλέον εμφανές ότι το μέλλον της μόδας είναι vegan: χάρη στις καινοτομίες των τελευταίων ετών, σήμερα υπάρχουν όλο και πιο οικολογικές μέθοδοι, βιώσιμες περιβαλλοντικά και χωρίς ωμότητα», εκτιμά η μη κυβερνητική οργάνωση.

Απογοήτευση από την Ομοσπονδία της Γούνας

Η Διεθνής Ομοσπονδία της Γούνας δηλώνει όμως «απογοητευμένη» καθώς εκτιμά ότι «η πλειοψηφία των μεγάλων σχεδιαστών μόδας θα συνεχίσει να δουλεύει τη γούνα καθώς γνωρίζει ότι είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται με υπεύθυνο τρόπο».