Υπομονή τέλος! Είσαι σε μια ηλικία που μπορείς να διαχειριστείς όσα συμβαίνουν στη ζωή σου. Παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις, διώχνεις την αρνητική επιρροή όποια κι αν είναι αυτή και κάνεις ότι σε γεμίζει. Όσα δεν πρέπει να επιτρέπεις να σου κάνει κάποιος.

Παρ’ όλα αυτά πάντα θα υπάρχουν μερικοί που θα θέλουν να σταθούν εμπόδιο. Όμως, μπορείς να ελέγξεις τη ζωή σου και μόνο εσύ αποφασίζεις τι θα κρατήσεις και τι θα πετάξεις! Γι’ αυτό σταμάτα να ανέχεσαι τις παρακάτω συμπεριφορές.

Ποια είναι αυτά που δεν πρέπει να επιτρέπεις να σου κάνει κάποιος;

Άσκοποι τσακωμοί

υπομονή τέλος

Είπαμε έχεις μεγαλώσει αρκετά για να αναλώνεσαι σε άσκοπες συζητήσεις και τσακωμούς. Υπάρχουν άνθρωποι που όσο κι αν προσπαθήσεις να τους εξηγήσεις δεν θέλουν να καταλάβουν, έχουν τη δική τους αλήθεια και ζουν στον δικό τους κόσμο. Αξίζει να σπαταλήσεις τον χρόνο σου και να ασχοληθείς;

Σε κάνει να νιώθεις άσχημα για το παρελθόν σου

υπομονή τέλος

Ειδικά όταν πρόκειται για τον καλό σου, δεν πρέπει να το ανεχτείς! Υπάρχουν άνθρωποι που πάντα θα σου υπενθυμίζουν τα λάθη και τις αποτυχίες του παρελθόντος. Αλλά το παρελθόν ανήκει σε σένα και κανέναν άλλον.

Να σε πείσει ότι οι αλλαγές είναι κακές

υπομονή τέλος

Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται τις αλλαγές. Δεν θέλουν να προχωρήσουν, να εξελιχθούν και να δοκιμάσουν οτιδήποτε καινούργιο. Οι αλλαγές, όμως, έχουν πολλά πλεονεκτήματα, τις χρειαζόμαστε για να νιώθουμε ζωντανοί!

Δεν σε υποστηρίζει

υπομονή τέλος

Και όχι μόνο δεν σε υποστηρίζει αλλά δε σου δίνει κίνητρο, σου λέει να τα παρατήσεις! Τις περισσότερες φορές για να πετύχεις τον στόχο σου πρέπει να προσπαθήσεις σκληρά. Το να έχεις ανθρώπους που δεν το αντιλαμβάνονται και δεν σε βοηθούν, μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Εσύ πρέπει να ακολουθήσεις τον στόχο σου και να μην αφήσεις κανέναν να σου αλλάξει γνώμη και να σε βάλει σε αμφιβολίες.

Διαλέγει τους φίλους σου

υπομονή τέλος

Όσο μεγαλώνεις η αξία της φιλίας αποκτά άλλο νόημα. Μην αφήνεις κανέναν να σου χαλάσει μια καλή φιλία. Είναι δική σου επιλογή ποιους ανθρώπους θα κρατήσεις στη ζωή σου και ποιος όχι. Άλλωστε είσαι πολύ μεγάλος για να μπορείς να κρίνεις!

5 καλοί λόγοι για να βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους απ’ τη ζωή σου αμέσως! (ακόμα κι αν πρόκειται για αγαπημένα σου πρόσωπα)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News