Εμείς οι άνθρωποι είμαστε υπέροχα όντα. Βρέθηκα χθες σε μια συνάντηση με ανθρώπους που μιλάμε την ίδια γλώσσα και έφυγα πλουσιότερη από όλα αυτά που άκουσα και έμαθα. Ήταν λοιπόν ένας τύπος, χαρισματικός στη δημόσια ομιλία, με πάρα πολλές γνώσεις, που μας έλεγε υπέροχα όντα και πολύ μου άρεσε! Είμαστε όλοι μας υπέροχα όντα και φωτεινά, κάπου εκεί βαθιά μέσα μας κρύβεται το φως μας, αρκεί να το βρούμε και να το βγάλουμε στην επιφάνεια για να το δουν και οι άλλοι γύρω μας. Πώς να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή; Υπάρχει άραγε συνταγή για αυτό που λέμε ευτυχισμένη ζωή; Είναι κοινή για όλους; Αυτό είναι ένα ερώτημα που ψάχνουμε οι περισσότεροι άνθρωποι.

Υπάρχει συνταγή;

Θα ήμουν ανόητη αν πίστευα ότι υπάρχει μια συνταγή που μπορείς να ακολουθήσεις, όπως όταν φτιάχνεις μια συνταγή μαγειρικής και αν δεν ακολουθήσεις σωστά τα βήματα, δεν λαμβάνεις το αποτέλεσμα. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να έχουμε ξεκαθαρίσει τι σημαίνει για εμάς ευτυχισμένη ζωή; Ποιος είναι ο ορισμός που απαντά σε αυτό μέσα μας; Τι με κάνει ευτυχισμένο;

Κατόπιν ερευνών που έχουν γίνει έχουν διαπιστώσει από την εποχή του Ιπποκράτη ως και σήμερα ότι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε να διαθέτουμε χρόνο και ενέργεια σε 5 βασικούς άξονες ώστε να έχουμε ισορροπία στη ζωή μας και αυτό το αίσθημα της ολοκλήρωσης και της ευτυχίας.

tips για την αυτοπεποίθηση

1.Επαφή με τη φύση

Πάμε κόντρα στη φύση μας όταν ζούμε οκτώ ώρες κλεισμένοι μέσα σε ένα γραφείο και άλλες οκτώ σε έναν καναπέ στο σπίτι μας. Δεν πλαστήκαμε για να είμαστε κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους με μπλε οθόνες να κατακλύζουν την ημέρα μας. Πλαστήκαμε να είμαστε έξω στη φύση, πλάι στα φυτά και τα ζώα. Να μας φυσά το γλυκό αεράκι και να απολαμβάνουμε τον ήλιο. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής συχνά δε μας βοηθά να απολαύσουμε τη φύση. Τι πιο ωραίο από ένα περίπατο στο κοντινό δάσος, ή πάρκο; Το να βλέπεις να μεγαλώνουν τα δέντρα, να αλλάζουν, ανάλογα με τις εποχές. Γίνεσαι και εσύ κομμάτι του φυσικού τοπίου έτσι. Μισή ώρα κάθε μέρα επαφής με τη φύση, είναι αρκετή.

2.Διαλογισμός, προσευχή, manifestation, ευγνωμοσύνη

Ό,τι πιάνει σε εσένα και σε κάνει να αδειάζει το μυαλό σου. Θες να προσευχηθείς, αν πιστεύεις σε κάποια ανώτερη δύναμη; Θες να κάνεις διαλογισμό και να κάνεις ασκήσεις χαλάρωσης με την αναπνοή σου; Θες να γράψεις σε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, για όλα εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη; Αν θες μπορείς να γράψεις μόνο για τρία πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων σήμερα. Τέλος η γνωστή άσκηση manifestation και όλα αυτά τα καταπληκτικά οφέλη που απολαμβάνουν όλοι όσοι είναι συνεπής στη συγγραφή του. Χρειάζεται ο νους μας κάτι από αυτά, ό,τι σου ταιριάζει, για να καθαρίζει και να χαλαρώνει. Να πατάει για λίγο το κουμπί pause και να συνεχίζει το απαιτητικό πρόγραμμα της ημέρας.

Πώς κάνοντας manifestation έλκουμε κοντά μας αυτό που θέλουμε περισσότερο στη ζωή μας

3.Κοινωνικότητα-αγάπη

Γινόμαστε σαν τους πέντε πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Φρόντισε πολύ με ποιους ανθρώπους συναναστρέφεσαι, γιατί θα γίνεις σαν αυτούς. Αν οι άνθρωποι που είναι στον κύκλο σου, δεν σε γεμίζουν, δε σε εκφράζουν, έχουν τοξικότητα και αρνητικότητα φρόντισε να τους συναναστρέφεσαι όσο το δυνατόν λιγότερο. Είμαστε κοινωνικά όντα. Μαραζώνουμε όταν ζούμε μόνοι μας. Φρόντισε να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους που αγαπάς και νοιάζεσαι και σε αγαπούν και εκείνοι. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη ζωή σου, ακόμα και αν είσαι ένα εσωστρεφές άτομο με ελάχιστες συναναστροφές, να θυμάσαι ότι πάντα υπάρχει η ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, ακόμα και στην ουρά ενός φούρνου ή στο σούπερ μάρκετ, απλώς πιάνοντας την κουβέντα στους ανθρώπους.

4.Άσκηση-Διατροφή

Βρες αυτήν την άσκηση που σου αρέσει να κάνεις, που την απολαμβάνεις και πας με χαρά και άσε τις ορμόνες και τη χημεία να κάνει όλη την υπόλοιπη δουλειά μόνη της. Η απάντηση βρίσκεται στις αγαπημένες ενδορφίνες που μας δίνουν αυτήν την αίσθηση της ευφορίας, της πληρότητας και της απόλαυσης. Το δύσκολο είναι να βάλεις τα αθλητικά σου και να χτίσεις αυτή τη νέα συνήθεια που σου κάνει αποδεδειγμένα καλό ψυχή τε και σώματι. Οι άνθρωποι που κάνουν με συνέπεια άσκηση, οι έρευνες λένε ότι τρέφονται και πιο σωστά. Κυρίως γιατί δεν θέλουν να χαλάσουν όλη την καλή δουλειά που έχουν κάνει. Άλλωστε αν σκεφτούμε ότι το σώμα μας είναι κάτι ιερό, δεν θα αφήναμε ποτέ κάτι που ξέρουμε ότι δεν μας κάνει καλό να μπει σε αυτό το «ιερό» δοχείο.

Life Coaching εργαλείο: Ο τροχός της ζωής, τι είναι και πώς μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για να βελτιώσω τη ζωή μου

5.Βρες το πάθος σου

Διαθέτεις το χρόνο σου σε μια εργασία που δε σε παθιάζει. Το αποτέλεσμα των ενεργειών σου θα πρέπει να είναι κάτι που για εσένα έχει ένα νόημα. Που ταιριάζει με τις αξίες σου. Που θεωρείς ότι αφήνεις κάπως καλύτερο αυτόν τον κόσμο κάθε μέρα.

Όλοι αυτοί οι τομείς είναι εκείνοι που απαντούν στο ερώτημα: «Πώς να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή». Είναι τόσο απλό να δομήσουμε την καθημερινότητά μας πάνω σε αυτούς τους άξονες, να έχουμε και την πρόθεση και να φροντίζουμε να μην περνά μέρα χωρίς να τους εξασκούμε. Και οι πέντε άξονες είναι σημαντικοί και αν σε έναν από αυτούς δεν δώσουμε το χρόνο και την ενέργεια που χρειάζεται αισθανόμαστε αυτήν την αίσθηση του μη ολοκληρωμένου.

Κάθε μέρα σαν την πρώτη μέρα! Η συνταγή για να πηγαίνεις κάθε μέρα στη δουλειά με χαρά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News