Δεν ξέρω την σχέση σου με την ψυχοθεραπεία, πόσο οικεία σου είναι, εάν κάνεις εσύ ή πολλοί απ’ τον περίγυρό σου, το σίγουρο είναι πως ευτυχώς επιτέλους έχει σταματήσει να είναι ταμπού όπως παλαιότερα. Για εμένα είναι μια επένδυση κι ένα δώρο προς τον εαυτό μας. Τα μαθήματα από την ψυχοθεραπεία σίγουρα δεν είναι μόνο 10 ή 20 ή 30, είναι πολλά παραπάνω, αλλά παρακάτω έχω προσπαθήσει να συνοψίσω 10 φράσεις-μαθήματα που θεωρώ πολύτιμα και είναι από μόνα τους λόγοι για να κάνουν όλοι αυτό το δώρο στον εαυτό τους.

Ο καθένας επιλέγει την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που του ταιριάζει καλύτερα και ξεκινάει αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Θέλει πολλή δέσμευση, υπομονή και διάθεση να σκάψεις βαθιά μέσα σου και να έρθεις αντιμέτωπος με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Όμως, πίστεψέ με η ψυχοθεραπεία μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Θα σου ανοίξει νέους δρόμους, θα σε μάθει να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον ίδιο σου τον εαυτό και κατ’ επέκταση τις σχέσεις σου με τους γύρω σου, θα σου δώσει τα εφόδια για να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις της ζωής, να βάζεις υγιή όρια, και φυσικά θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν γνώριζες.

Μπορείς να κάνεις ψυχοθεραπεία δωρεάν! Δες πού
μαθήματα από την ψυχοθεραπεία
Pexels

10 μαθήματα από την ψυχοθεραπεία που θα πάρεις απλόχερα εάν δεσμευτείς σ’ αυτή τη διαδικασία

  1. Να βάζεις την ψυχική σου υγεία ως προτεραιότητα
  2. Να ακούς τον εαυτό σου
  3. Να αναγνωρίζεις και να αποδέχεσαι τα συναισθήματά σου
  4. Να σταματήσεις να ανησυχείς για πράγματα που δεν περνούν απ’ τον έλεγχό σου
  5. Να αποδεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου
  6. Να καταλάβεις ότι η φωνή σου μετράει
  7. Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ
  8. Να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου όπως θα συμπεριφερόσουν στον καλύτερό σου φίλο
  9. Πρέπει να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου
  10. Μπορείς να ελέγξεις μόνο τον εαυτό σου και τις αντιδράσεις σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News