Τι ήθελα να κάνω όταν φύγω από το πατρικό και όταν «μεγάλωσα» δεν με νοιάζει πια. Κάνω παρέα με άτομα από διάφορα ηλικιακά γκρουπ. Με συνομήλικες μαμάδες και μπαμπάδες που μας απασχολούν πάνω κάτω τα ίδια θέματα, με φίλους που γνωρίζω μια ολόκληρη ζωή και μοιραζόμαστε παρόμοιες εμπειρίες, με μεγαλύτερους από μενα ανθρώπους που θα μιλήσουμε για άλλα πράγματα, θα μάθω από αυτούς, θα ρουφήξω από τη σοφία τους και τη γνώση τους και τέλος από νεότερους από μένα ανθρώπους που φαντάζομαι ότι είμαι αρκετά μεγάλη στα μάτια τους. Το απίστευτο είναι ότι ακόμα και το γεγονός ότι είμαστε όλοι άνθρωποι διαφορετικών γενιών και πάλι είχαμε τις ίδιες ανησυχίες στην φάση των 25 ή εκεί γύρω.

Τι ήθελα να κάνω όταν φύγω από το πατρικό

 1. Ήθελα να έχω δικό μου σπίτι.
 2. Να βγαίνω κάθε βράδυ έξω.
 3. Να γυρίζω ό,τι ώρα θέλω.
 4. Να κάνω τραπέζια και να καλώ τους φίλους μου όποτε ήθελα.
 5. Να είμαι εγώ υπεύθυνη για μένα.
 6. Να τρώω γλυκό για πρωινό.
 7. Να τρώω συχνά junk food.
έρευνα για την ηλικία

Τι έγινε τελικά

Πήγα στο δικό μου σπίτι και η αλήθεια είναι ότι είναι τέλειο το συναίσθημα όμως, η εποχή που ζούσα στο πατρικό μου ήταν και παραμένει για πάντα υπέροχη. Είμαι ακόμα ένα παιδί όταν πηγαίνω στο σπίτι μου, ακόμα και αν τώρα έχω μεγαλώσει αρκετά για να είμαι παιδί.

 1. Έβγαινα ό,τι ώρα ήθελα και γύρναγα ό,τι ώρα ήθελα, αλλά κάποια στιγμή βαρέθηκα το κάθε μέρα έξω. Ειδικά όταν οι ευθύνες και οι δουλειές ξεκίνησαν, η όρεξη για βραδινές εξόδους δεν ήταν πια η ίδια.
 2. Στην αρχή περιοριστήκαμε στην Πέμπτη ή σε μια Παρασκευή και πια έχει γίνει μια ή δύο φορές το μήνα. Το απίστευτο όμως είναι ότι δεν το λαχταράω πια το έξω όπως τότε στα 22-24 που ήθελες να βγαίνεις συνέχεια, να ξενυχτάς να γυρνάς πρωί.
 3. Έκανες τραπέζια και συνεχίζεις να κάνεις αλλά οκ μέχρι εκεί.
 4. Το να είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σου, είναι κάτι που το θέλουμε όλοι σε μια ηλικία. Είναι βασικά η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Μέχρι πότε άλλος θα φροντίζει για σένα; Μέχρι πότε άλλος θα πηγαίνει σούπερ μάρκετ και θα ψωνίζει για σένα; Άλλος θα πληρώνει τους λογαριασμούς σου; Μια μέρα μεγαλώνεις, αποκτάς δικαιώματα και μαζί και τις ευθύνες τους. Το δικό σου σπίτι σημαίνει όλο αυτό το πακέτο! Στην αρχή είναι τέλεια να είσαι στο σπίτι σου, αλλά το σπίτι θέλει κάποιος να το φροντίσει, να το καθαρίσει, να τροφοδοτεί με τρόφιμα. Ήταν πολύ βολικό που στο σπίτι κάποιος άλλος φρόντιζε για όλα, από το να σου αλλάξει τα σεντόνια μέχρι να σου πλύνει τα ρούχα και να φροντίσει το φαγητό σου αλλά αυτό κάποτε τελειώνει.
 5. Σχετικά με την διατροφή. Όταν είσαι με τους γονείς σου μιας που πάντα υπάρχει φαγητό σπίτι, θα φας απ’ έξω, αλλά αυτό είναι μια στο τόσο. Αν σκεφτείς πόσο καλό σου έκανε αυτό το πρόγραμμα διατροφής και στην τσέπη σου και στην υγεία σου, θα το ήθελες ξανά πίσω! Στην αρχή μπορεί να φας για πρωινό γλυκό ή να αγοράζεις τη μια μέρα σουβλάκια, την άλλη κρέπα, την άλλη πίτσα, όμως, κάποια στιγμή το βαριέσαι αυτό το απ έξω και αναζητάς τα φασολάκια και τις φακές σαν μάννα εξ ουρανού.

Είναι πολύ φυσικό

Να θες να μεγαλώσεις, να έχεις τις δικές σου ευθύνες, να έχεις τον προσωπικό σου χώρο και να βιάζεσαι να φύγεις από αυτή τη φάση και να περάσεις στο επόμενο level. Από την άλλη σκέφτομαι και αυτό ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον και περνάνε καλά μην βιαστείς πολύ να φύγεις. Τα χρόνια που είμαστε με τους γονείς μας δεν θα είναι για πάντα.

Απόλαυσε αυτή τη σχέση και την περιποίηση όσο μπορείς (εντάξει μην φτάσεις στα 40 για να φύγεις) αλλά πάντα θα είσαι «μεγάλος» και πάντα το κουδούνι θα λέει το όνομα σου. Θα έρθει η ώρα και γι’αυτό και όταν έρθει όλα αυτά που σήμερα είναι λόγοι να ονειρεύεσαι μια μέρα δεν θα έχουν καμία σημασία.

Αυτά είναι τα καλύτερά μας χρόνια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News