Αρκετές έρευνες έχουν αναλύσει στο παρελθόν το πώς η ψυχική υγεία μιας μητέρας, τα επίπεδα του άγχους και η συμπεριφορά της επηρεάζουν την υγεία και ευεξία των παιδιών. Ωστόσο, δεν μιλάμε συχνά για το πώς η ψυχική υγεία και η συμπεριφορά ενός πατέρα μπορούν να επηρεάσουν στον ίδιο βαθμό ένα παιδί.

Η έρευνα για την ψυχική υγεία

Πιο συγκεκριμένα, σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Health Equity, οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα πάνω από 75.000 παιδιών, σχετικά με την υγεία, τη συμπεριφορά, την οικογένεια και την ανατροφή τους. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι τα παιδιά των οποίων οι πατεράδες δεν είχαν καλή ψυχική υγεία, ήταν 2.6% πιθανότερο να έχουν και τα ίδια κακή ψυχική υγεία. Τα ίδια παιδιά διαπιστώθηκε ότι ήταν πιθανότερο να αναπτύξουν συναισθηματικά ή συμπεριφορικά προβλήματα.

Παράλληλα, τα παιδιά των οποίων οι μπαμπάδες δεν είχαν καλή συνολική υγεία, ήταν τρεις φορές πιθανότερο να έχουν κι αυτά κακή υγεία. Χαρακτηριστικά, οι μελετητές γράφουν στην έρευνά τους ότι ο ενεργός ρόλος των μπαμπάδων στην υγεία των παιδιών τους πιθανόν να συμβάλλει και στη μείωση των ψυχικών και συναισθηματικών προβλημάτων των παιδιών.

Διάβασε τη συνέχεια της έρευνας που έγινε στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News