Μπορεί να μην το έχεις τολμήσει, αλλά σίγουρα θα είσαι πιο ευτυχισμένος και καλά με τον εαυτό σου, αν αποβάλλεις κάποια πράγματα που κάνεις καθημερινά, μερικά “πρέπει” και είσαι λίγο πιο αληθινός. Όμως, τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις από σήμερα κιόλας;

Κανείς δεν είναι τέλειος και στόχος μας πρέπει να είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Όμως, αν θες να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να καταφέρεις να φτάσεις στην ευτυχία, είναι πολύ σημαντικό να αποβάλλεις κάποια πράγματα από τη ζωή σου και η Najwa Zebian, συγγραφέας, ακτιβίστρια και εκπαιδευτικός, μας λέει ποια είναι αυτά που πρέπει να φύγουν από την καθημερινότητά σου το συντομότερο.

Τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις καθημερινά για να είσαι πιο ευτυχισμένος;

Σταμάτα να υποδύεσαι ότι είσαι καλά ενώ δεν είσαι

Είναι εντάξει να μην είσαι εντάξει και να το λες. Δεν γίνεται να είσαι όλη μέρα, κάθε μέρα καλά, είναι πολύ φυσιολογικό. Ωστόσο, το να προσποιείσαι ότι είσαι μια χαρά ενώ δεν είσαι μόνο καλό δεν μπορεί να σου κάνει ή να σε βοηθήσει. Ξεκίνα να εκφράζεις ελεύθερα τα συναισθήματά σου, αποβάλλοντας κάθε πρέπει και μη.

Σταμάτα να ψάχνεις την αγάπη, την αποδοχή και να μένεις με όσους σε πληγώνουν

Όλοι θέλουμε να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας αγαπούν, όμως μην τους κυνηγάς, λες και ζητιανεύεις την αγάπη, την εκτίμηση και την αποδοχή τους. Ίσως τελικά να μην είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα σταθούν πλάι σου όπως εσύ θες. Επιπλέον, μείνε μακριά από όσους σε πληγώνουν και είναι τοξικοί. Δε θα σου δώσουν την αληθινή αγάπη, ούτε θα είναι πραγματικά εκεί για σένα.

τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις
Pexels

Σταμάτα να προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους. Φρόντισε για τη δική σου βελτίωση

Δεν γίνεται να αλλάξεις τους άλλους, αν οι ίδιοι δεν το θέλουν πραγματικά κι αν δεν σου ζητήσουν τη βοήθειά σου. Αν κάτι είναι αυτό που μπορείς να αλλάξεις, τότε είναι ο εαυτός σου με στόχο πάντα την βελτίωση και την καλύτερη εκδοχή σου.

Τα 3 πράγματα στα οποία πρέπει να επενδύσεις εάν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος

Σταμάτα να λες ναι σε όλους, ενώ θες να φωνάξεις όχι

Δεν χρειάζεται να είσαι διαθέσιμος πάντα για όλους και να τα κάνεις όλα για να ικανοποιήσεις τους άλλους, ενώ εσύ δεν θες πραγματικά όλα αυτά. Αν κάτι δεν θες να το κάνεις με την καρδιά σου απλά μην το κάνεις. Δεν πρόκειται να γίνεις ποτέ ευτυχισμένος αν ικανοποιείς μόνο τα αιτήματα των άλλων. Και με τα δικά σου θέλω τι γίνεται;!

Σταμάτα να δέχεσαι την ασέβεια μόνο και μόνο επειδή την ανέχεσαι τόσο καιρό

Αν το κάνεις κι εσύ, είτε πρόκειται για μεγάλη ασέβεια είτε όχι, σταμάτα να το κάνεις. Δεν υπάρχει λόγος να υποτιμάς τον εαυτό σου. Αξίζεις πολύ περισσότερα από την ασέβεια και τις τοξικές συμπεριφορές άλλων ανθρώπων.

Ξεκίνα σήμερα κιόλας να τα κάνεις πράξη και σύντομα θα αισθανθείς πολύ καλύτερα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News