Τα άνιμε έχουν μπει στην καθημερινότητα μας. Όχι μόνο στα παιδικά προγράμματα, αλλά και στις σειρές που βρίσκονται στην πλατφόρμα του Netflix. Πόσο καλά είναι τα άνιμε για τους ενήλικες;

Πολλές φορές σε έχουν ρωτήσει και έχεις απαντήσει θετικά στην ερώτηση «βλέπεις άνιμε». Μην νιώθεις τύψεις, δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που έχει δει ή θα δει άνιμε. Αυτού του είδους σειρές ή ταινίες είναι τόσο ψυχαγωγικές όσο και άλλες ταινίες. Αν βέβαια, διαλέξεις και το κατάλληλο άνιμε για σένα τότε μπορεί να ναι και πιο ευχάριστο από μια σειρά.

Όμως, πόσο καλά είναι τα άνιμε για τους ενήλικες;

Μαθαίνεις για τον ιαπωνικό πολιτισμό

Η πλειονότητα των άνιμε είναι ιαπωνικά. Μέσα από αυτά οι δημιουργεί τους περνούν στοιχεία του πολιτισμού τους σε όσους τα παρακολουθούν. Από τις ιαπωνικές μάσκες, τις πολεμικές τέχνες, τα φαγητά. Τα άνιμε με ένα ιδιαίτερο τρόπο αποτελούν διαφήμιση για την ιαπωνική κουλτούρα. Όσο κι αν δεν φαίνεται, χωρίς να το περιμένεις, μαθαίνεις αρκετές  πληροφορίες. Προφανώς και δεν γίνεσαι σοφότερος, αλλά ανοίγεις τους ορίζοντες σου και σε άλλους πολιτισμούς.

Μαθαίνεις για τις διαπροσωπικές σχέσεις

πόσο καλά είναι τα άνιμε για τους ενήλικες

Οι δημιουργoί των άνιμε, όταν η σειρά δεν έχει να κάνει με πολεμικές τέχνες, δίνουν βάση στις διαπροσωπικές σχέσεις. Η βαρύτητα του θεσμού της φιλίας ή της αγάπης είναι από τα πιο σημαντικά θέματα των δημιουργών άνιμε. Δεν είναι τυχαίο που στις σειρές άνιμε συναντάμε πολλές φορές παρέες.

Βγαίνεις εκτός πραγματικότητας

πόσο καλά είναι τα άνιμε για τους ενήλικες

Θα το χαρακτηρίζαμε ως «χάπι αλλαγής κόσμου». Προφανώς δεν τηλεμεταφέρεσαι κάπου, αλλά ξεχνιέσαι στο μέγιστο. Οι σειρές άνιμε από τις κανονικές σειρές έχουν τη διαφορά πως δεν έχουν να κάνουν με πραγματικά δεδομένα. Ναι, στις ταινίες/σειρές δεν είναι όλα ρεαλιστικά, ωστόσο μπορείς να ταυτιστείς και να συγκρίνεις πράγματα που βλέπεις με την καθημερινότητα σου.

Είναι το καλύτερο «υπνωτικό»

Πολλοί πριν τον ύπνο βλέπουν μια ταινία, μια σειρά. Την επόμενη φορά δοκίμασε άνιμε. Οι ταινίες ή οι σειρές σε κρατούν σε εγρήγορση γεγονός που δεν σε βοηθά να σε πάρει ο ύπνος. Τα άνιμε επειδή έχουν κυρίως πιο χαλαρό χαρακτήρα αποτελούν το καλύτερο τρόπο για να σε υπνωτίσουν. Την επόμενη φορά, λοιπόν, βάλε ένα άνιμε να δεις, βάλε και χρονοδιακόπτη στην τηλεόραση για να μην την αφήσεις ανοιχτή όλο το βράδυ και θα κοιμηθείς σαν πουλάκι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News