Διαβάζω για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Τάσου Ξιαρχό, ότι είναι νούμερο ένα στις τάσεις το όνομά του στο Τwitter και διερωτώμαι που θα πάει αυτή η κατάσταση. Κάθε μέρα και κάτι νέο. Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραβιάσεις προσωπικών ορίων των ανθρώπων γύρω μας. Βία με όλες τις μορφές, λεκτική, ψυχολογική, σωματική. Κάνουμε παιδιά και τα μεγαλώνουμε και τα βγάζουμε στην κοινωνία για να βρεθεί ο κάθε ένας να παραβιάσει το αναφαίρετο δικαίωμα της προσωπικής τους ελευθερίας και αυτοδιάθεσης όπως εκείνα επιθυμούν. Πότε αυτό θα σταματήσει; Ποιος πρέπει επιτέλους να επέμβει, ποιο αυτί πρέπει να ακούσει, ποιος να βάλει ένα φρένο και ένα όριο στην παντοδυναμία των ανθρώπων εκεί έξω.

πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού
Pexels

5 συμπεριφορές ενηλίκων που υποδηλώνουν ότι έχουν δεχθεί bullying στην παιδική τους ηλικία

Ποια είναι τα κριτήρια για την αξία του ανθρώπου;

Έχω αξία γιατί με ακολουθεί μια πόλη στο Instagram, γιατί εκτός από τη μάνα μου με γνωρίζουν άλλοι 50.000-100.000 άνθρωποι. Έχω αξία γιατί έχω ένα γυμνασμένο σώμα, γιατί, είμαι ψηλός, όμορφος και αδύνατος κάτι εντελώς υποκειμενικό και εφήμερο, να τα λέμε και αυτά. Τι γίνεται όμως με το μέσα; Αν ανοίξεις την πόρτα της ψυχής σου τι θα βγει από εκεί μέσα;

Δεν σε γνωρίζω σαν άνθρωπο, ούτε ήθελα να ψάξω να μάθω για εσένα, δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ, άκουσα ότι πέρασες πολλά. Αυτό όμως δεν είναι ελαφρυντικό γιατί γνωρίζω ένα σωρό ανθρώπους που πέρασαν και εκείνοι πολλά αλλά όμως δεν το άφησαν αυτό το τραγικό να τους καταπιεί. Βγήκε το φως από μέσα τους και έγιναν φάρος και για άλλους ανθρώπους.

Τι εννοείς λέγοντας τη λέξη ειλικρίνεια;

Δεν σε ρώτησε κανείς! Εσένα και όλους αυτούς τους κριτές των πάντων. Αν δε σου αρέσει αυτό που βλέπεις, κοίτα κάπου αλλού. Αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις μην πεις τίποτα. Βλέποντας τον χαμό που έγινε στις τάσεις του Twitter είδα τι είπες στο στόρι σου και πραγματικά ένιωσα ντροπή που το έβλεπα. Δεν υπερβάλω λέγοντας αυτήν την πρόταση. Ντράπηκα που το είδα.

Αγάπη

Πρέπει να βρεις τον τρόπο να σε αγαπήσεις και να σε συγχωρέσεις. Αν δεν δείξεις αγάπη για τον εαυτό σου δεν θα αγαπήσεις κανένα πλάσμα εκεί έξω. Δεν φταις εσύ για ό,τι σου συνέβη και να ξέρεις ότι σου αξίζει και εσένα η αγάπη όπως αξίζει και στην κοπέλα που απλά έτρωγε το φαγητό της χωρίς να ενοχλεί κανέναν.

Για το κορίτσι αυτό που δεν το ξέρω και είναι σαν οποιοδήποτε κορίτσι εκεί έξω που απλά ζει τη ζωή του και πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί γουστάρει να φοράει ρίγες, γιατί θέλει να κάνει μπάνιο στη θάλασσα, γιατί θέλει να κάνει έρωτα, γιατί θέλει να διαλέγει ελεύθερα τις επιλογές στη ζωή της και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν, δεν χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις. Σε όποιον δεν αρέσει να κοιτάει αλλού παρακαλώ, πάρτε τις τελειότητες σας και ζήστε με αυτές όλοι εσείς οι τέλειοι μαζί. Αφήστε εμάς τους ατελείς ελεύθερους πια!

Γιατί είναι πολύ ΟΚ να απομυθοποιούμε ανθρώπους που θαυμάζαμε;

Τι μου δίδαξε το Coaching;

Αν είχα να διαλέξω ένα πράγμα από αυτά που έμαθα από το ταξίδι μου στο Coaching είναι αυτό: «Τα πάντα ξεκινούν από εμάς και καταλήγουν σε εμάς». Κανένας άνθρωπος που είναι καλά με τον εαυτό του ποτέ δεν θα ασχοληθεί με το μειώσει άλλον άνθρωπο. Δεν κερδίζω πόντους επειδή σε υποτιμώ, αλλά επειδή σε ανυψώνω, επειδή θα βγάλεις και εσύ το φως σου από μέσα σου.

Είναι μεγάλο ταξίδι αυτό της αυτοβελτίωσης, το να παλέψεις με τους δαίμονές σου και να τους κερδίσεις! Το να ευωδιάζει αγάπη και νοιάξιμο κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου. Το να ανθίζει ο τόπος όπου ρίχνεις το βλέμμα σου. Το να καταφέρεις να κερδίσει μέσα σου το φως. Λυπάμαι που δεν βρήκες αυτό το χέρι να σε βγάλει από εκείνο το σκοτάδι και δεν μπορείς να δεις πώς είναι να βλέπεις με τα μάτια της αγάπης. Σου εύχομαι το ταξίδι της ζωής σου να σε πάει προς το φως.

Έγραψα σήμερα για τη συμπεριφορά του Τάσου Ξιαρχό που σήκωσε κύματα οργής και αντιδράσεων αλλά μιλάω για όλους αυτούς που κάνουν bullying στο Ίντερνετ, στα σχολεία, στις δουλειές, στα ΜΜΜ, στη ζωή μας γενικά. Όλοι αυτά τα ανθρωπάκια που θεωρούν ότι ανυψώνονται επειδή προσβάλουν τους άλλους, τους χτυπούν με λόγια και με χέρια. Πονάς και εσύ καημένε bully και όταν δε σου δώσουν σημασία αυτοί που δέχονται την μανία σου, δεν έχεις καμία δύναμη. Αγνοήστε τους! Όσο δύσκολο και αν είναι, δεν έχουν καμία δύναμη ούτε πάνω σας ούτε πάνω σε κανέναν άλλο άνθρωπο παρά μόνο στο σώμα τους.

Μέτρα για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία | Oι 15 αλλαγές

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News