Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι, εκείνοι που έχουν αυτοπεποίθηση για όσα κάνουν και εκείνοι που δεν σταματούν ποτέ να αμφισβητούν κάθε κίνηση τους. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, θα ξέρεις πολύ καλά πόσο εξαντλητικό είναι να μην αισθάνεσαι άνετα με τις αποφάσεις που παίρνεις.

Εάν νιώθεις ότι συνεχώς αμφισβητείς τον εαυτό σου, τότε υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Σύντομες σημειώσεις για καθημερινή ευτυχία, αυτοπεποίθηση και ηρεμία

Πώς να σταματήσεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου

1. Σταμάτα να σκέφτεσαι υπερβολικά

Η υπερβολική σκέψη είναι η πηγή όλων των δεινών, όπως πολύ σωστά λέγεται. Με το να σκέφτεσαι και να ξανασκέφτεσαι το ίδιο πρόβλημα δεν θα αλλάξει κάτι. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αποκτήσεις πονοκέφαλο. Είναι επίσης και ο λόγος για τον όποιον πιο συχνά αμφισβητούμε τον εαυτό μας.

2. Μην ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι

Δεν πρόκειται ποτέ να είναι όλοι απόλυτα ευχαριστημένοι με τις επιλογές που κάνεις. Αλλά, αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι πρέπει να κάνεις πάντα ότι σε κάνει πιο ευτυχισμένο. Αν είσαι περήφανη για όσα κάνεις, συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Στο τέλος θα το δουν και οι υπόλοιποι.

σκέψεις

3. Δείξε εμπιστοσύνη στο ένστικτο σου

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην εμπιστεύεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό και εκείνη τη φωνή που σου μιλάει μέσα στο μυαλό σου. Ο καλύτερος τρόπος για να έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου είναι να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις και να μην φοβάσαι τι μπορείς να κάνεις ή τι θα πουν οι άλλοι.

4. Κατάγραψε τις επιτυχίες σου

Υπάρχουν πολλά οφέλη όταν αναγνωρίζεις όσα έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής. Με το να γράφεις σε ένα τετράδιο ή απλά να τα υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πού και πού μπορείς να αισθανθείς πόσο φοβερός πραγματικά είσαι.

5. Ζήσε τη στιγμή

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά πολλές φορές όταν έχεις αμφιβολίες για τον εαυτό σου είναι επειδή σκέφτεσαι μια προηγούμενη κατάσταση. Μπορεί αυτή η κατάσταση να μην πήγε όπως τη σχεδίαζες, αλλά η αποτυχία είναι μέρος της ζωής είτε μας αρέσει είτε όχι. Επικεντρώσου καλύτερα σ’αυτό που συμβαίνει τώρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News