Ορμώμενη από το προηγούμενο θέμα «βρες τη δύναμη να κάνεις το Level up, ό,τι και αν σημαίνει αυτό για σένα» και την ερώτηση αναγνώστριας για το πώς να κάνει στην πράξη το Level up, πώς να περάσει δηλαδή στην επόμενη πίστα στη ζωή και να κάνει τελικά το άλμα, αποφάσισα να αναλύσω σήμερα ακόμα περισσότερο το θέμα αυτό. 

Θες να σκεφτούμε μαζί περιπτώσεις ανθρώπων που κάνουν το Level up; Εσύ πώς το ορίζεις; 

Ας δώσω εγώ μερικά δικά μου παραδείγματα. Μπορεί να είναι ένας επιστήμονας που έφτιαξε πχ ένα εμβόλιο και τον ευγνωμονούν οι επόμενες γενιές. Ή ένας πρωταθλητής που φέρνει τα μετάλλια το ένα μετά το άλλο, ή ακόμα και ένας επιχειρηματίας που ξεκίνησε με ένα ζευγάρι παπούτσια από ένα μικρό χωριουδάκι κάπου στον κόσμο και είχε κάποιο όραμα να φτιάξει κάτι μεγάλο που θα βοηθήσει τους συνανθρώπους του και να τους διευκολύνει τη ζωή με αυτό που δημιουργεί. Είναι ο δάσκαλος που χτίζει το μέλλον μας στις αίθουσες των σχολείων κάθε πρωί. 

Όλοι αυτοί κάνουν τη διαφορά γιατί εκεί που έπαιζαν το παιχνίδι, βαρέθηκαν την πίστα που μπορεί να ήταν κολλημένοι χρόνια, ή μπορεί να βρήκαν τα εφόδια, τους ανθρώπους “κλειδιά” την κατάλληλη στιγμή κάπου στο δρόμο τους και αποφάσισαν να ξεκολλήσουν επιτέλους από αυτή την βαρετή πίστα που ζούσαν. 

Πώς όμως παίρνεις αυτήν την απόφαση να ξεκολλήσεις; Θα μπορούσε να είναι η έμπνευση που πήρες από κάποιον άλλο άνθρωπο, ή μπορεί να διαδέχεται η μια μέρα την άλλη και να μοιάζουν όλα ίδια και ότι δεν υπάρχει κάποιος σκοπός ή νόημα. Ή μπορεί να έχεις αυτό το αίσθημα του ανολοκλήρωτου γιατί θεωρείς ότι δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό. Για να πας στην άλλη πίστα θεωρώ ότι πρέπει να πεις ένα μεγάλο “ΦΤΑΝΕΙ”, ή  ίσα με εδώ! 

«Δύσκολα ξεβολεύεται ο άνθρωπος αν δεν φτάσει στο χείλος του γκρεμού για να βγάλει τα φτερά του να πετάξει»

Αν δεν σε καλύπτει αυτό που ζεις σήμερα, οι επιλογές που έκανες μέχρι σήμερα και τα όσα προσέλκυσες στη ζωή σου, μπορείς, αν το θες, να τ’ αλλάξεις. 

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που περιέγραψα παραπάνω, ήξεραν τι ήθελαν και ήξεραν και πώς να το κάνουν να συμβεί. Πίστευαν ότι τους άξιζε να βρεθούν στο επόμενο Level και έβαλαν όλα τους τα μέσα για να το κάνουν να συμβεί. Για να φτιάξουν την καθημερινότητά τους όπως είχαν ονειρευτεί. 

Τι μπορεί να είναι τα μέσα; Όλα τα εφόδια, οι επιμορφώσεις, οι άνθρωποι, η προσωπική μας θέληση και ότι χρησιμοποιούμε για να το κάνουμε να συμβεί. Ο πρωταθλητής, προφανώς γνωρίζει ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνει στην καθημερινή του προπόνηση, ή τι πρέπει να περιλαμβάνουν τα γεύματά του, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα προσλάβει προπονητή για να τον υποστηρίζει και να βγάλει ένα πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες του κλπ. Το ίδιο και ο επιχειρηματίας, μπορεί να έχει την καταπληκτική ιδέα αλλά από εκεί και πέρα χρειάζεται συμβούλους που είναι γνώστες ο καθένας στο αντικείμενό τους για να υποστηρίξουν την επιχείρηση και να την κάνουν να ξεχωρίσει, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. 

Άρα καταλήγοντας για να μην κολλήσεις για πάντα στην πίστα αυτή που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για εσένα πια,  πρέπει να θες να φύγεις από την πίστα και να είσαι έτοιμος να κάνεις ότι χρειαστεί για να πας στην επόμενη. Να κάνεις τις “θυσίες” που απαιτούνται. Δεν μπορεί να περιμένεις ότι θα αλλάξεις πίστα στη ζωή χωρίς ρίσκο, έχοντας ταϊσμένο και το  σκύλο και την πίτα ολόκληρη. Δεν γίνεται έτσι. Αυτή είναι μια σίγουρη λύση για να μείνεις στην ίδια πίστα. Το ρίσκο είναι πάντα τηρουμένων των αναλογιών και σύμφωνα με τον κάθε άνθρωπο και το τι θέλει από τη ζωή του. Ακόμα και μόνος σου μπορείς να κάνεις ένα τεστ μιας εβδομάδας ή δέκα ημερών, να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανες μέχρι σήμερα, στο θέμα που σε ενδιαφέρει και να δεις τα αποτελέσματα που θα λάβεις στη δράση σου. Γιατί θα λάβεις εγγυημένα αποτέλεσμα. Ότι έκανες μέχρι χθες θα σου δώσει το Χ αποτέλεσμα που το ξέρεις ήδη, η οποιαδήποτε αλλαγή με συνέπεια, θα σου δώσει ένα άλλο Ψ αποτέλεσμα. Αν δε σε καλύπτει αυτό επιστρέφεις στο Χ αποτέλεσμα και στις Χ δράσεις, αν όμως η αλλαγή σου αρέσει μπορείς να το εφαρμόσεις για ένα μήνα και να δεις τι θα συμβεί. Από προσωπική εμπειρία, τη στιγμή που δεσμεύομαι σε μια αλλαγή, λαμβάνω σχεδόν αμέσως αποτελέσματα τα οποία μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω και το πιο υπέροχο συναίσθημα σε όλο αυτό είναι το ότι κάθε μέρα ανυπομονείς να ξεκινήσει η νέα μέρα για να δεις τι καινούριο θα έρθει! Αυτό είναι το mentality του level up! Εύχομαι να το νιώσεις σύντομα!

Είμαστε καλεσμένοι όλοι σε ένα πάρτυ που αρχίζει μια μέρα ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση. Με το ανοιγόκλεισμα των ματιών έχουν περάσει 70-80 χρόνια, αν είμαστε τυχεροί, και φεύγουμε έτσι ξαφνικά όπως ξαφνικά ήρθαμε. Αυτό ήταν όλο. Το μόνο δεδομένο που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας είναι το τέλος. Εύχομαι να είσαι έτοιμος για όλα τα ωραία που θα βρεις στην επόμενη πίστα στη ζωή, να βρεις τη δύναμη και να το κάνεις το άλμα! Αν το θες πραγματικά, μπορείς! 

Είμαι εδώ για να σε υποστηρίξω αν θες και θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω σε αυτό. Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να κλείσεις την πρώτη σου συνεδρία δωρεάν στο believerll.net

Βιογραφικό

Λαμπρινή Λαδά

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram account – Site– Podcasts), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching. 

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.  

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News