Θέλουμε την αλλαγή και ο Ιανουάριος παραδοσιακά, είναι ένας μήνας αφιερωμένος στο restart, ένας μήνας που βάζουμε κάτω τα χαρτιά μας, τη ζωή μας, τα καλά και τα στραβά μας και ρωτάμε: «Πώς να αλλάξω συμπεριφορά»; Γιατί να αλλάξω, τι θα κερδίσω αλλάζοντας αυτήν τη μη λειτουργική (για εμένα) κατάσταση που ζω αυτή τη στιγμή; Όλοι θέλουμε την βελτίωση στη ζωή μας, όλοι θέλουμε να αλλάξουμε ό,τι δεν λειτουργεί προς όφελός μας. Από το θέλω μέχρι το κάνω μια απόφαση δρόμος.

Πώς να αλλάξω συμπεριφορά

  1. Τι θέλω να αλλάξω από τη ζωή μου; Κάποιες φορές έχοντας μια συγκεκριμένη συμπεριφορά ή κάνοντας κάποιες δράσεις, έχουμε τα αντίστοιχα αποτελέσματα στη ζωή μας. Δεν μπορεί να ζητάς την αλλαγή και να συνεχίζεις να κάνεις τις ίδιες δράσεις που σε έφεραν εδώ. Χρησιμοποιώντας ενεργά τις μεθόδους του οραματισμού και του manifestation μπορείς να βρεις ποιο είναι το ιδανικό για εσένα χωρίς να βάλεις κανένα φρένο στην επιθυμία σου αυτή. Σου αξίζει και μπορείς να έχεις ότι βάλει ο νους σου. Μη σε σταματάς μόνος σου.
  2. Πώς αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει τη ζωή μου; Μια αλλαγή σημαίνει ότι θα σπάσουμε νόρμες που ακολουθούμε χρόνια. Θα ανοίξουμε νέες οδούς στον εγκέφαλο. Θα φτιάξουμε νέες συνάψεις στους νευρώνες του εγκεφάλου μας, αλλάζοντας αυτό που έχει συνηθίσει να κάνει τόσα χρόνια. Μη λειτουργικές συνήθειες, που προκαλούν στιγμιαία απόλαυση. Που κάθε φορά που τις επιλέγουμε ξέρουμε ότι θα γεμίσει το σώμα μας από χημεία ευχαρίστησης. Πρέπει να πείσεις εσένα ότι η νέα οδός που θα φτιάξεις, αν και ίσως δεν προσφέρει την ίδια απόλαυση άμεσα τουλάχιστον, αν την επιλέξουμε, μακροπρόθεσμα θα χαρούμε με την επιλογή μας.
  3. Κράτα μικρό καλάθι. Και μην πέσεις με τα μούτρα και ενθουσιασμό ανοίγοντας πολλά μέτωπα. Κάθε μήνα , βρες ένα πράγμα και επικεντρώσου σε αυτό μέχρι τελικά να καταφέρεις να φέρεις την αλλαγή και να δεις ουσιαστική βελτίωση στη ζωή σου. Αφιερώσου σε ένα πράγμα τη φορά. Η λέξη αφιερώνομαι είναι αυτή που κρύβει όλη τη δύναμη. Κάποιες φορές αλλάζοντας κάτι, μπορεί να ενθουσιαστούμε από τα αποτελέσματα που βλέπουμε τη ζωή μας και να θέλουμε γρήγορα να αλλάξουμε ό,τι χρειάζεται αλλαγή. Δεν είναι έτσι. Δεν είμαστε ρομπότ και είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε πολλές μαζεμένες προσπάθειες για αλλαγή. Η πειθαρχία που χρειάζεται , ένα βασικό συστατικό της αλλαγής, δεν ξέρω αν μπορεί να μας ακολουθήσει αν έχουμε πολλά καρπούζια κάτω από μια μασχάλη.
  4. Κάνε σοφή επιλογή των 5 πιο κοντινών σου ανθρώπων. Οι κατοπτρικοί νευρώνες του εγκεφάλου είναι υπεύθυνοι για την εξέλιξή μας σαν είδος. Γινόμαστε σαν τους 5 πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν γκρίνια, βλέπουν όλη μέρα τηλεόραση, δεν έχουν όραμα, δεν εξελίσσονται οι ίδιοι, δεν δίνουν κίνητρα στον εαυτό τους και διαθέτουμε τον ελεύθερο χρόνο μας με εκείνους, έρευνες λένε ότι κάπως έτσι θα συμπεριφερόμαστε και εμείς. Διάλεξε προσεκτικά τον κύκλο σου.
  5. Πίστεψε ότι μπορείς και έχεις κάνει ήδη τον μισό δρόμο. Μην ξεκινάς ποτέ κάτι νέο αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Η πίστη είναι η κινητήριος δύναμή σου. Πρέπει να ξέρεις ότι αυτό είναι που θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συνεπής στο σχέδιό σου όταν βαρεθείς, όταν κουραστείς, όταν δεις ότι τελικά ήταν δύσκολο, όταν ο πόνος θα είναι μεγαλύτερος από την απόλαυση.
συμβάσεις στις σχέσεις
Pexels

Είτε πιστεύεις ότι μπορείς, είτε όχι, έχεις δίκιο

Henry Ford

Και όταν ξυπνήσεις σε εκείνη τη μέρα

Μια μέρα ξυπνάς και τα έχεις καταφέρει! Το ξέρεις ότι μπορείς και εσύ να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου, αν κάπου βλέπεις ότι δεν σε εξυπηρετεί, να αλλάξεις συνήθειες και να δεις αποτελέσματα; Και «να αλλάξεις δουλειά» και «να βρεις τον άνθρωπο της ζωής σου» και «να καταφέρεις όλα όσα έχεις βάλει με του νου σου». Η επιτυχία δεν είναι προνόμιο των λίγων ή των τυχερών. Είναι δικαίωμα όλων! Όταν σταματήσεις να είσαι σε συνθηκολόγηση με το μέτριο τότε θα πάρεις την απόφαση να κάνεις τις αλλαγές που θα σου φέρουν τα αποτελέσματα που ζητάς.

Και αν δεν έρθουν αυτά τα αποτελέσματα που ζητάς αμέσως, δοκίμασε, κάνε δράσεις, κάνε αλλαγές. Δεν υπάρχει μια συνταγή που πιάνει σε όλους το ίδιο. Υπάρχουν άνθρωποι που τα κατάφεραν κάνοντας μια συγκεκριμένη δράση, ή σειρές δράσεων, αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι το ίδιο θα πιάσει και σε εσένα. Μόνος σου πρέπει να ανακαλύψεις το μονοπάτι της δικής σου επιτυχίας. Και αν δεν το έχεις μέχρι τώρα βρει είναι γιατί κάτι χρειάζεται να αλλάξει. Δεν ανοίγουν όλες οι πόρτες με τα ίδια κλειδιά.

Και όταν αλλάξεις τα κλειδιά, όταν αλλάξεις ότι δεν λειτουργούσε ως σήμερα για εσένα και ξυπνήσεις στη μέρα που ονειρευόσουν τότε θα σε ευχαριστήσεις χίλιες φορές που σε ξεκούνησες, που έμεινες πειθαρχημένος και πιστός στο σχέδιο. Που δεν αρκέστηκες στη συνθηκολόγηση με το λίγο. Εύχομαι να έχεις την πίστη που χρειάζεται και να μην το παρατήσεις αν δεν φτάσεις εκεί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News