Διαβάζω σήμερα ότι είναι η Blue Monday. Τι είναι Blue Monday; Είναι η τρίτη Δευτέρα του έτους που σύμφωνα με έρευνες και μαθηματικές εξισώσεις οι άνθρωποι κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα. Οι στόχοι που έβαλαν πριν δύο εβδομάδες μόλις, έχουν πάει ήδη περίπατο, τα δέντρα ξεστολίστηκαν στα περισσότερα σπίτια και όλα έχουν επιστρέψει στους κανονικούς τους ρυθμούς. Στο μυαλό όμως ενός υπεραισιόδοξου, επικρατεί μια συνεχής λιακάδα. Τι και αν έφυγαν τα δέντρα, τι και αν επιστρέψαμε στα κανονικά. Στο μυαλό ενός υπεραισιόδοξου είναι μια Δευτέρα, σαν όλες τις άλλες.

Οι υπεραισιόδοξοι

Πώς το βλέπεις το ποτήρι; Είσαι από εκείνους που υποδέχεσαι με χαρά ό,τι φέρει το μονοπάτι της ζωής σου; Το βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο ακόμα και αν οι πιθανότητες είναι μόνο κατά το ελάχιστο προς το μέρος σου; Είναι αυτό το mindset της ανάπτυξης που έχουν μερικοί άνθρωποι και συχνά βάζει όλους τους άλλους σε σκέψεις.

Αν έχεις στη ζωή σου έναν τέτοιον άνθρωπο, αν εσύ είσαι πιο ρεαλιστής ή από εκείνους που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο, ειδικά όταν δεν στηρίζεται πουθενά αυτή η αισιοδοξία, ίσως μπαίνεις σε σκέψεις για το πώς είναι δυνατόν να βλέπει τα πράγματα τόσο φωτεινά;

Πώς να αγαπήσεις ξανά τις Κυριακές και να διαχειριστείς τα Sunday Blues

Μια υπέροχη ημέρα

παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας
Pexels

«Κάθε μέρα που είμαι πάνω από το χώμα, είναι μια υπέροχη ημέρα»

Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιος το είπε αλλά το μότο αυτό δεν ξεχνάω να το ανασύρω κάθε φορά που πάει να στραβώσει μια κατάσταση . Γιατί και στον υπεραισιόδοξο συμβαίνουν πράγματα άσχημα, πολλές ματαιώσεις και απογοητεύσεις. Δεν τους έρχονται όλα δεξιά και δεν υπάρχει πάντα αιώνια λιακάδα στη ζωή τους.

Κάποιοι από αυτούς έχουν πειστεί ότι το γεγονός ότι ήρθε μια ματαίωση ή μια αποτυχία ήρθε μόνο για το καλό του. Πέφτει λίγο ξανασηκώνεται και δεν τα παρατάει. Έχω διαβάσει τόσες ιστορίες ανθρώπων που τα παράτησαν ένα βήμα πριν τερματίσουν και αυτό από μόνο του είναι τόσο εμπνευστικό. Το μήνυμα του να μην τα παρατάς για αυτό που ποθείς άσβεστα, είναι τόσο ελπιδοφόρο.

17 Quotes που θα κάνουν την επιστροφή σου από τις διακοπές πιο εύκολη και θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι

Τι είναι Blue Monday

Μα τι άλλο; Μια ακόμα Δευτέρα που είμαστε εδώ. Εγώ από τη δική μου πλευρά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να τα βλέπεις λιγότερα αισιόδοξα τα πράγματα όπως και εσύ μπορεί να μην μπορείς να καταλάβεις τη δική μου οπτική. Δεν μπορώ να σε πείσω ούτε και θέλω. Θα ήθελα όμως μια ημέρα να μπορούσα να σου δανείσω την δική μου οπτική.

Θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι και αυτό που συμβαίνει τώρα, θα περάσει! Ακόμα και αν καμιά φορά είμαι περισσότερο βιαστική για να γίνουν δράσεις, είναι μόνο για να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Ίσως όμως τελικά κάνω λάθος, ίσως τελικά και αυτός ο χρόνος που μοιάζει χαμένος πολλές φορές να είναι σημαντικός για να γίνουμε πιο δυνατοί κατά τη διάρκεια της αλλαγής.

Η Blue Monday είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες και αν σήμερα αισθάνεσαι για τους δικούς σου λόγους απογοήτευση, να ξέρεις ότι θα περάσει και αυτό.

Να έχεις δίκιο ή να είσαι ευτυχισμένη; Εσύ τι θα διάλεγες;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News