Παρακολουθώ συγκλονισμένη τις εξελίξεις της είδησης σχετικά με τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη και αυτό που συμβαίνει με τις καταγγελίες στα social media και τα σχόλια και όλον αυτόν το διχασμό και το ξεκατίνιασμα στα σχόλια είναι πραγματικά πέρα από κάθε φαντασία. Πώς μπορεί δηλαδή να αποπροσανατολιστεί ένας θεατής σχετικά με την ουσία και να ασχοληθεί με το ποια είναι η άποψη κάποιου δήθεν διάσημου.

Καταγγελίες στα social media

Ευτυχώς τα social media πια μας δίνουν φωνή. Θυμάσαι τι είχε γίνει πρόσφατα με τους αδικημένους υπαλλήλους γνωστής αλυσίδας διανομής φαγητού και πώς οι αντιδράσεις στα social media σταμάτησαν αυτήν την αδικία. Αυτή και άλλες πολλές περιπτώσεις που τον τελευταίο χρόνο μας απέδειξαν ότι από εδώ και πέρα μπορούμε να ακουστούμε εκεί έξω!

social media στα συναισθήματα

Τώρα συμβαίνει αυτό το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη σε βάρος μιας νέας κοπέλας γίνεται γνωστό, αναπαράγεται από τα social media και ξαφνικά διαβάζεις σχόλια στο twitter ή κάτω από φωτογραφίες με την είδηση και άνθρωποι ταγκάρουν influencers και επώνυμους να μιλήσουν για την υπόθεση. Τους προκαλούν να μιλήσουν γιατί πιστεύουν ότι έχουν ωφεληθεί από αυτούς που έκαναν το έγκλημα. Ότι τους κόβουν μισθό ή τους πληρώνουν τα έξοδα της διαβίωσής τους.

Το να μιλάς κάτω από μια φωτογραφία για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το έγκλημα αυτό ποια λογική έχει; Γιατί πρέπει να πάρουν όλοι θέση τελικά; Πριν κινηθεί καν η δικαστική οδός. Γιατί πρέπει να γίνουμε όλοι δικαστές χωρίς να είμαστε. Ο καθένας έχει μια άποψη και εσύ και εγώ, γιατί πρέπει να βγούμε εκεί έξω και να πούμε την γνώμη μας πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ποια αξία θα κερδίσω εγώ αν μάθω την άποψη του κάθε influencer ή διάσημου;

Πώς προσμετράται η αξία ενός ανθρώπου;

Cancel: «Ακυρώστε τα πάντα»

Εσύ αγαπητέ ακόλουθε, του κάθε influencer που βγαίνεις και του ζητάς τα ρέστα για κάτι που δεν έκανε αλλά πρέπει να μιλήσει γιατί πιστεύεις ότι και αυτός μπορεί να ωφελήθηκε από κάποιον, εσύ τον έφτασες εκεί που είναι σήμερα, είσαι και εσύ μέρος της αυλής του, είσαι και εσύ ένα νούμερο από αυτά που δείχνει κάθε φορά που πάει να κάνει μια συμφωνία και να βγάλει το ψωμάκι του. Εσύ το βγάζεις με τον δύσκολο τρόπο, δουλεύοντας 9-5 5 φορές την εβδομάδα, εκείνος με δύο στόρι των 30 δευτερολέπτων.

Και αυτό όπως φαίνεται σε πονά πολύ. Και θες να τον ακυρώσεις, θες να τον γκρεμίσεις και να τον κάνεις να αποκαλυφθεί, τι είναι και τι δεν είναι, τι πιστεύει και γιατί δεν μάχεται και αυτός με νύχια και με δόντια ως άλλος Ρομπέν των δασών.

Ξεχώρισε λίγο με τι είσαι θυμωμένος και ποιος σου φταίει; Σου φταίει το θύμα γιατί πήγε στο πάρτι, σου φταίει η άλλη που την ακολουθούν χιλιάδες και πουλάει τον αέρα τον κοπανιστό για 150 και 200€ τα 15 δευτερόλεπτα, σε πειράζει που δίνει ο τρίτος σπίτι και ποτέ δεν είσαι εσύ ο νικητής αλλά κάποιος άλλος. Αποφάσισε με ποιον τα έχεις επιτέλους.

Είμαστε όλοι οι ήρωες της διπλανής πόρτας!

Σε παραδέχομαι εσένα υπέροχο μοναδικό πλάσμα

Βγήκαν άνθρωποι και μιλήσαν για να αποκαταστήσουν τη θέση τους, για να ξεκαθαρίσουν την άποψή τους. Από τους influencers που είδα, γιατί πραγματικά δεν έχω χρόνο να τους δω όλους, συμφωνώ τόσο πολύ με την τοποθέτηση της Super Kiki. Τι να της πεις της κοπέλας αυτής με όλα αυτά που έχει ζήσει στη ζωή της. Με όλα αυτά που έζησε και κατάφερε να ξεπεράσει και μπράβο της.

Το είπε πολύ όμορφα: «Χάνουμε την ουσία» και αυτό γίνεται! Αλλού είναι η ουσία παιδιά, όχι στο ξεσκέπασμα του δήθεν διάσημου-ατόμου της διπλανής πόρτας. Δεν έκανε εκείνος το έγκλημα και μέχρι να προχωρήσει η υπόθεση δεν ξέρω αν επιτρέπεται να βγάζουμε εκεί έξω λεπτομέρειες και αν νομικά επιτρέπονται όλα αυτά που γίνονται.

Αν όλη αυτήν την ενέργεια την είχαμε απέναντι στους πραγματικούς φταίχτες, σίγουρα θα ήταν όλα καλύτερα. Αν δε την είχαμε διαθέσει στο να γίνουμε οι άνθρωποι που προοριζόμαστε να γίνουμε και όχι στον γκρεμίσουμε τους άλλους από το «θρόνο» τους τότε εγγυημένα θα ήμασταν πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News