“Κάντο να συμβεί”. Το έχεις ακούσει πολλές φορές, κι ενώ είναι μια έκφραση που σου δίνει δύναμη, έμπνευση και ενθάρρυνση, δεν ξέρεις τι ακριβώς σημαίνει ή για την ακρίβεια δεν ξέρεις πώς το καταφέρνουν οι άλλοι!

Γύρω μας υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τύποι άνθρωπων. Θα αποφύγω να τους βάλω σε κατηγορίες και να τους κατονομάσω. Θα σου μιλήσω όμως για τους ανθρώπους που ξαφνικά μια μέρα άνοιξαν αυτή τη μικρή πορτούλα και επέτρεψαν στον εαυτό τους να το κάνει να συμβεί. Στους ανθρώπους που ξύπνησαν από το λήθαργο και καλωσόρισαν τις ευλογίες που έφτιαξαν στη ζωή τους. 

Δεν θα αναφερθώ σε εκείνους που από μικροί είχε προδιαγεγραφεί η πορεία τους. Τους ταλαντούχους, τους τυχερούς, εκείνους που είχαν την ευκαιρία να λάβουν τα εφόδια και τα ερεθίσματα και να τα πολλαπλασιάσουν, τους ούτως ή άλλως A players, αν και τους εκτιμώ και τους θαυμάζω εξίσου, γιατί εκτός από όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που τους δόθηκαν δούλεψαν πολύ για φτάσουν εκεί.

Έχω και άλλη μια θεωρία, ότι όλοι είμαστε προικισμένοι, όλοι λάβαμε ταλέντα. Άλλοι ίσως να είχαν λιγότερα εφόδια στη διαδρομή της ζωής τους αλλά ούτε και αυτό δεν τους κράτησε πίσω. 

Και πώς ξεκινάει λοιπόν ο άνθρωπος να αλλάζει τον μέχρι τώρα δρόμο της ζωής του και να επιτρέπει στο εξαιρετικό να συμβεί και σε εκείνον. Να τιμήσει δηλαδή το σκοπό της ύπαρξης και της άφιξης του. Εξαρτάται, για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική η εκκίνηση.

Άλλος ξεκινά γιατί ίσως συνέβη κάτι πολύ στενάχωρο, κάποια μη αναστρέψιμη κατάσταση και κατάλαβε την εφημερότητα της ύπαρξής του, άλλος γιατί βαρέθηκε να ζει τις ζωές και τους φόβους που του καλλιέργησαν οι άλλοι, άλλος γιατι μπήκε στη ζώη του κάποιος άνθρωπος και του έδωσε έμπνευση και του έδειξε πώς είναι να είσαι A player. 

Κάντο να συμβεί!

Τι είναι ο A player; Είναι ένα παράδειγμα που συχνά δίνω στα παιδιά μου από τον αθλητισμό. Πχ A player είναι ο Μέσι, για τον οποίο ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσει αυτήν την πορεία που δημιούργησε, όμως, είχε το ταλέντο και η ομάδα του ανέλαβε όλα τα έξοδα της φροντίδας του από παιδί, τις θεραπείες,την εκπαίδευση, τις προπονήσεις, έτσι, πήρε και τα εφόδια, καλλιέργησε και τα ήδη υπάρχοντα και έγινε αυτό που έγινε. Υπάρχουν όμως και οι παίχτες που παίζουν πχ. σε μια μικρή ελληνική ομάδα, που δε θα γίνουν ποτέ A players, όχι γιατί δεν έχουν ταλέντο ή τα εφόδια, αλλά γιατί δεν το πιστεύουν, δεν εργάζονται και δεν σκέφτονται σαν A players. Γιατί πάντα κάποιος θα βγει να πει το μακρύ και το κοντό του, σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, όχι γιατί δεν το κάνεις εσύ σωστά αλλά γιατί ίσως δεν μπορεί να σε φτάσει  και προσπαθεί να θαμπώσει τη λάμψη σου, βάζοντας σκόνη και λάσπη. Η λάμψη όμως δεν θαμπώνεται γιατί δεν είναι κάτι που κατασκευάζεται, αλλά είναι εσωτερικό προνόμιο εκείνων που εργάζονται κάθε μέρα στο να τιμήσουν το σκοπό της ύπαρξής τους. Τον Μέσι και τον κάθε Μέσι που πέρασε από εδώ, δεν τον αγγίζουν το τι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνον, γιατί ο ίδιος γνωρίζει την πραγματική του αξία και δεν έχει την ανάγκη της γνώμης των γύρω του (προσοχή στην επικοδομητική κριτική, τα κίνητρά της και το φιλτράρισμα που μπορεί να κάποιες φορές να έχει βάση).

Ναι! Είναι οι εποχές δύσκολες, επιχειρήσεις είναι κλειστές, βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, για κάποιους η επιβίωση είναι κάθε μέρα άθλος και αυτό θα το δεις αν πας έξω από μια εκκλησία στις 12 την ώρα που προσφέρεται το συσσίτιο. Η επιβίωση για κάποιους συνανθρώπους μας είναι αγώνας γιατί παλεύουν για την επόμενη ανάσα τους στα νοσοκομεία και εμείς που είμαστε όρθιοι και έχοντας ένα πιάτο φαγητό και ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας, λέμε ακόμα για τα όσα δεν μπορούμε, για τα εμπόδια. Συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους A players και λέμε για εκείνον ήταν εύκολο. Γιατί βλέπουμε το αποτέλεσμά του και όχι όλη την πορεία του. Πώς έφτασε εκεί, πώς υπερπήδησε όλα τα εμπόδια, πώς σχεδίασε τη στρατηγική του. Γιατί αυτή είναι η ζωή και κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο.

Εσύ που θες να αρπάξεις την κάθε ευκαιρία ή που θες να δημιουργήσεις δικές σου ευκαιρίες, είμαι εδώ για εσένα για να σχεδιάσουμε μαζί τη στρατηγική σου και να γίνεις και εσύ A player, αν είναι αυτό που θες και δεσμεύεσαι

Καλή δύναμη

Υ.Γ: Εύχομαι να ανοίξεις την πορτούλα και να το κάνεις τελικά να συμβεί! Συγχώρα μου τη σκληρή μου γλώσσα.

Λαμπρινή

Βιογραφικό

Λαμπρινή Λαδά

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram account – SitePodcasts), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching. 

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.  

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News