Πώς αντιδράς όταν κάποιος συνάδελφος στη δουλειά μιλάει πολύ δυνατά στο τηλέφωνο; Όταν ένα παιδί κλωτσάει το κάθισμά σου από πίσω στο αεροπλάνο; Η αντίδρασή σου σε ενοχλητικές καταστάσεις της καθημερινότητας μπορούν να σου δείξουν ποιο είδος διαλογισμού είναι καλύτερο για εσένα!

Εάν είσαι αρχάριος στον διαλογισμό, πιθανότατα να έχεις ακούσει και να έχεις διαβάσει για όλα αυτά τα διαφορετικά είδη και να έχεις χαοθεί. Όμως, πρέπει να θυμάσαι ότι κάθε είδος διαλογισμού έχει κάτι να σου προσφέρει και είναι ωφέλιμος για τον ψυχικό, αλλά και τον σωματικό σου κόσμο. Διότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτοί οι δύο κόσμοι είναι αλληλένδετοι. Η ψυχική και σωματική μας υγεία εξαρτώνται η μια απ’ την άλλη.

Όταν ξεκινάς συνειδητά διαλογισμό μπαίνεις σε μια διαδικασία να γαληνέψεις την ψυχή και το μυαλό σου, να κάνεις focus σε σένα και τα συναισθήματά σου, να πατήσεις το pause σ’ όλες αυτές τις σκέψεις και τα άγχη της καθημερινότητας και τελικά να αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο στον εαυτό σου.

Όταν διαλογίζεσαι, προκαλείται μια εγκεφαλική δραστηριότητα που συμβαίνει όταν είσαι είτε στην πιο χαλαρή κατάσταση, είτε όταν κοιμάσαι, ενώ το σώμα εισέρχεται σε κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης.

Φυσικά, είναι σχεδόν περιττό να αναφέρουμε ότι με τον διαλογισμό μειώνονται τα επίπεδα κοριζόλης, δηλαδή της ορμόνης που απελευθερώνεται όταν είσαι στρεσαρισμένη!

Αν θες, λοιπόν, να ανακαλύψεις ποιο είδος διαλογισμού είναι καλύτερο για σένα, ώστε να βιώσεις όλα τα παραπάνω, απλά πάτα play!

Ελληνίδες και ξένες celebrities που κάνουν διαλογισμό και δείχνουν τη θετική πλευρά των πραγμάτων

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News