Οι σκέψεις έχουν δύναμη και μπορεί να θεωρείς ότι είναι απλώς μια φανταστική κατάσταση που δεν έχει καμία δύναμη όμως η αλήθεια είναι ότι προκαλείς όσα σκέφτεσαι. Δεν είναι φανταστικό σενάριο, ούτε inception, σαν την πολλά αμφιλεγόμενη ταινία. Από τα πιο πολυγραφότατα θέματα των τελευταίων ετών είναι αυτό του «Manifestation» και του «Οραματισμού» που έχουν βαθιά τις ρίζες τους στη σκέψη και στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το μυαλό μας, προς όφελος μας ή εναντίον μας. «Μισώ τον εργοδότη μου», «Δεν θα βγάλω ποτέ πολλά χρήματα», «Κανείς δεν με αγαπάει» «Δεν ξέρω τι θέλω», «Θα μείνω για πάντα μόνη».

Προκαλείς όσα σκέφτεσαι

Η βάση για όλες αυτές τις σκέψεις βρίσκεται στο παρελθόν μας και στις σκέψεις που είχαν οι σημαντικοί άλλοι άνθρωποι της ζωής μας για τα βασικά θέματα της ζωής, όπως εργασία, σχέσεις, αγάπη, φιλία, χρήματα, εξωτερική εμφάνιση και μας τα παραχώρησαν υποσυνείδητα. Όμως συχνά ξεχνάμε ότι αυτά είναι μόνο απόψεις των άλλων ανθρώπων και όχι η πραγματικότητα. Όχι η μια και αδιαμφισβήτητη αλήθεια.

Πώς θα απαλλαγώ επιτέλους από αυτήν την φωνή που με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή; ΄Έχεις βάλει ποτέ κάτω όλα αυτά τα περιοριστικά και αρνητικά μηνύματα που σου μετέδωσαν; Πώς θα αποκτήσω δική μου φωνή γιατί πλέον είμαι ενήλικας και υπεύθυνος εγώ για τη δική μου πορεία στο μονοπάτι της ζωής μου; Ξέρεις ποιο είναι το υπέροχο σε αυτή τη ζωή; Είναι το ότι έχουμε ο καθένας ένα μυαλό που μόνο εμείς ξέρουμε τι έχει μέσα και πώς σκέφτεται.

κρίση ταυτότητας
Pexels

Αν μια σκέψη ή μια πεποίθηση δεν σε εξυπηρετεί πια, άφησέ την να φύγει! Δεν υπάρχει νόμος που να λέει πώς επειδή κάποτε πίστεψες σε κάτι είσαι υποχρεωμένος να το πιστεύεις για πάντα

Louise L. Hay

Είναι πραγματικά αλήθεια αυτό;

Μπορεί σε όλα αυτά που έχουμε ακούσει από την παιδική μας ηλικία μέχρι σήμερα να ήταν υπήρξαν όντως κάποια που έπρεπε να προσέξουμε όταν ήμαστε παιδιά, γιατί μας βοηθούσαν να παραμείνουμε ασφαλείς, όπως το «Δεν μιλάμε σε αγνώστους». Όταν είσαι 5-10 άντε βαριά μέχρι τα 18 ετών που είσαι εσύ υπεύθυνος για τη ζωή σου, είναι μια χρήσιμη συμβουλή η οποία όμως δεν σου χρειάζεται όταν είσαι 25 ή 30+.

Είναι πραγματικά αλήθεια αυτό που μου έχει φορεθεί σε όλη μου τη ζωή; Ότι πχ τα λεφτά δεν βγαίνουν εύκολα ή ότι όσοι βγάζουν πολλά λεφτά μπορεί να μην χρησιμοποιούν θεμιτούς τρόπους για την απόκτησή τους. Ή ότι πρέπει να ανεχόμαστε καταστάσεις και συμπεριφορές και να μην μιλάμε, ή να μην κάνεις εσύ το πρώτο βήμα σε μια σχέση γιατί ο άντρας είναι ο κυνηγός, ή τέλος πάντων όλα αυτά τα στερεότυπα που μας ακολουθούν σε όλη την πορεία της ζωής μας και πότε δεν παίρνουν τη δύναμη να τις κόψουμε.

Ποιο είναι το συστατικό που έχουν εκείνοι που γίνονται περιζήτητοι στις δουλειές; Τι χρειάζεται να κάνεις για να ξεχωρίσεις

Το τεστ της μιας εβδομάδας

Μπορείς να σου κάνεις αυτό το δώρο των επτά ημερών; Είναι μόνο μια σταγόνα μέσα σε έναν ωκεανό αν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη μεταφορά για το σύνολο της ζωής μας. Μια σταγόνα που μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή σου. Μια σταγόνα με τεράστια σημασία από σήμερα και πέρα. Άλλωστε μέχρι τώρα το δοκίμασες και ξέρεις τι αποτελέσματα σου έχει δώσει. Τα αποτελέσματα αυτά ζεις σήμερα.

Πριν θυμώσεις μαζί μου, θέλω να ξέρεις ότι όλοι αγωνιζόμαστε για να φτιάξουμε καλύτερο το σήμερα και το αύριο μας. Αν από σήμερα και για 7 ημέρες αποφασίσεις ότι θα σου μιλάς και θα σου φέρεσαι με όμορφο τρόπο, με σεβασμό, χωρίς φόβο, με mindset ανάπτυξης και διάθεση για να δοκιμάσεις πράγματα που δεν είχες ποτέ μέχρι σήμερα σκεφτείς θα δεις ότι θα γίνεις ένα μαγνήτης αφθονίας, αγάπης, σεβασμού και ευχάριστων καταστάσεων στη ζωή.

Πώς να σκεφτώ όμως διαφορετικά αν έχω μάθει να σκέφτομαι έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης μια ολόκληρη ζωή; Απλά κάντο, δηλαδή τη στιγμή που θα σου έρθει η αρνητική σκέψη (προσοχή όχι το συναίσθημα) θα λες από μέσα σου ένα τεράστιο ΟΧΙ και θα ταξιδεύεις το μυαλό σου κατευθείαν στο θετικό σενάριο.

Πες ότι θες να φύγεις από τη δουλειά σου και να αλλάξεις την καθημερινότητά σου. Κάθε πρωί που θα ξυπνάς θα σκέφτεσαι την ιδανική σου δουλειά, θα οραματίζεσαι ότι δέχεσαι πρόσκληση για δουλειά από έναν υπέροχο εργοδότη που θέλει πολύ να είσαι στην ομάδα του γιατί θα προσφέρεις αξία σε αυτήν την δουλειά. Ότι σε θέλουν, ότι είσαι ένας άνθρωπος περιζήτητος.

Οι σκέψεις πραγματοποιούνται

Πρόσεχε τι σκέφτεσαι και πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί όλα αυτά που σκέφτεσαι τα έλκεις και αυτό δεν είναι ένας μύθος. Ίσως αν τα βάλεις κάτω και τα μετρήσεις να δεις ότι όσα σου έχουν συμβεί μέχρι σήμερα είναι τα αποτελέσματα των σκέψεων σου. Άλλαξε τη σκέψη σου για μια εβδομάδα και δες τι θα γίνει στη ζωή σου. Αυτό που σκέφτεσαι το εκπέμπεις!

Ο άνθρωπος που πιστεύει ότι είναι άξιος αγάπης, περπατά και αυτό το εκπέμπει στο βάδισμά του. Ο άνθρωπος που πιστεύει ότι αξίζει και ότι έχει αξία, όλοι έχουμε αξία φυσικά και αυτό δεν χρειάζεται απόδειξη, έχει αυτό το δυναμικό στήσιμο που περιμένει να λάβει μόνο τα καλύτερα και δεν αρκείται στα λίγα αισθήματα, χρήματα, φιλίες, έρωτες, γενικά θέλει σε όλους τους τομείς το καλύτερο για εκείνον.

Προκαλείς όσα σκέφτεσαι και αυτό δεν είναι ένας μύθος. Μπορείς να το διαπιστώσεις αρκεί να το προσπαθήσεις.

Υ.Γ: Τίποτα δεν γίνεται μόνο με τη σκέψη, χρειάζεται η σκέψη για να κινητοποιήσει τα πράγματα αλλά φυσικά χρειάζεται και δράση και διάθεση για διαφορετικές πράξεις σε σχέση με αυτά που έκανες χθες.

Πόσο εγωιστικό είναι να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News