Πόσες φορές έχεις σκεφτεί πως θα ήθελες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Να βελτιώσεις τις σχέσεις σου, οικοδομώντας τες πάνω σε γερά θεμέλια; Η ομάδα αυτογνωσίας θα σε βοηθήσει να το καταφέρεις μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και βιωματικές δραστηριότητες!

Εξερευνώντας τις Σχέσεις – Εγώ και Εσύ στον Δρόμο της Συνάντησης 

Αν εγώ κάνω το δικό μου και εσύ το δικό σου,

Κινδυνεύουμε να χάσουμε ο ένας τον άλλο,

Και τους εαυτούς μας.

Δεν βρίσκομαι σε αυτόν τον κόσμο για να ικανοποιήσω τις προσδοκίες σου,

Αλλά βρίσκομαι σε αυτό τον κόσμο για να σε επιβεβαιώσω

Ως μοναδικό ανθρώπινο ον,

Και να επιβεβαιωθώ ομοίως από εσένα.

Είμαστε πλήρως οι εαυτοί μας μόνο σε σχέση ο Ένας με τον Άλλο,

Το Εγώ αποξενωμένο από ένα Εσύ

Αποσυντίθεται.

Δε σε βρίσκω από τύχη

Σε βρίσκω από μια ενεργή ζωή

Προσέγγισης

Αντί να αφήνω παθητικά τα πράγματα να συμβαίνουν,

Μπορώ να δράσω με πρόθεση να τα κάνω να συμβούν.

Πράγματι, πρέπει να ξεκινήσω από εμένα,

Αλλά δεν πρέπει να τελειώσω με μένα.

Η Αλήθεια αρχίζει με Δύο.

Walter Tubbs, 1972 – Beyond Perls (Response to the Gestalt Prayer)

Πώς συν-δημιουργώ την εμπιστοσύνη; Πώς νοιάζομαι για τον Άλλον και πώς αντέχω να με νοιάζεται ο Άλλος; Ποια εμπόδια βιώνω στην ουσιαστική σύνδεση;

Τα σημαντικότερα θεμέλια που βελτιώνουν τις σχέσεις μας είναι η ανάπτυξη εμπιστοσύνης, το νοιάξιμο και η αποδοχή του άλλου. Ταυτόχρονα οι σχέσεις αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να πάρουμε σημαντικά μαθήματα για τον εαυτό μας. Μας φέρνουν σε ένα σημείο οικειότητας με τον Άλλον και συχνά χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε δικά μας θέματα, ανασφάλειες και βαθιά συναισθήματα. Τα συναισθήματα χρειάζεται να τα εξερευνούμε, καθώς είναι μια πολύ καλή ένδειξη του τι δουλεύει και τι δε δουλεύει καλά στη ζωή μας. Τα συναισθήματα λοιπόν μας μαθαίνουν ποιοι είμαστε. 

Μια ομάδα αποτελεί μια μικρογραφία των σχέσεων μας και ένα μοντέλο της αλληλεπίδρασης μας με τους άλλους. Με αυτό τον τρόπο δουλεύουμε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το σχετίζεσθαι.

Όσα θέλεις να ξέρεις για την ομάδα αυτογνωσίας

Στη συγκεκριμένη ομάδα αυτογνωσίας θα συναντιόμαστε ανά 2 εβδομάδες (2 μηνιαίες συναντήσεις) για δύο ώρες και η ομάδα θα έχει 2 συντονιστές. Η ομάδα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020 και θα τελειώσει τον Μάιο του 2021 και θα είναι αποκλειστικά διαδικτυακή μέσω της πλατφόρμας Zoom. Θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και βιωματικές δραστηριότητες να εξερευνήσουμε θέματα που μας απασχολούν σε μια σχέση. Θα διερευνήσουμε διάφορα θέματα, όπως τα όρια μέσα στη σχέση, την επικοινωνία, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες (ατομικές και της σχέσης), τις συγκρούσεις και την αποφυγή τους, την προσπάθεια ελέγχου, τα σχεσιακά μοτίβα, την έκφραση των συναισθημάτων μέσα στη σχέση καθώς και τα σκοτεινά σημεία των σχέσεων.

Η έναρξη της Ομάδας θα είναι το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 στις 13.30- 15.30 ώρα Ελλάδος και οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι μέχρι τις 15/10/2020.  Οι συναντήσεις θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας Zoom. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και για τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο τηλ. 6942217440 και στο email: maria.giannopulu@gmail.com Γιαννοπούλου Μαρία  είτε στο τηλ.: +44(0)7881634985  Ναούμ Λιώτας και email: contact@naoumliotas.com.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News