Στη ζωή μας υπάρχουν άνθρωποι που κουράζουν! Το κουράζουν γενικά και πολύ σε όλα τα στάδια και όλα τα επίπεδα. Είτε τον βλέπεις τον άλλον κάθε μέρα στη δουλειά, στην έξοδο για καφέ, στην τηλεόραση, στα social media, στα sites. Τον βλέπεις παντού και μιλάει τόσο πολύ και για όλα που λες: «Φτάνει πια»! Ε σε αυτή τη φάση είμαι τώρα. Που δεν διαβάζω σχεδόν τίποτα, δεν ανοίγω τηλεόραση, δεν ασχολούμαι με τίποτα και με κανέναν γιατί νιώθω πολύ κουρασμένη από όλα. Χρειάζομαι ένα break βρε αδερφέ!

Άνθρωποι που κουράζουν

Στα μαθήματα χορών που κάνω, εκτός από τα βήματα, μαθαίνω και άλλα πράγματα που έχουν περισσότερη αξία από το μέτρημα των βημάτων. Μαθαίνω σπουδαία μαθήματα για τη ζωή μου. Λοιπόν στους κύκλους των παραδοσιακών χορών, υπάρχει ο πρωτοχορευτής, που κάποιοι έμπειροι ή ψηλοί ή άνθρωποι που θέλουν τέλος πάντων κάθονται μπροστά, σέρνουν το χορό. Υπάρχει λοιπόν ένα υπέροχο ρητό για τον πρωτοχορευτή που μας έρχεται από τα παλιά χρόνια και μου το είχε πει ένας από όλους αυτούς τους δασκάλους που μου έμαθαν χορούς.

Το ρητό πάει κάπως έτσι: «Καλύτερα να λένε «πού είναι» παρά να λένε «να τος πάλι». Σπουδαίο μάθημα! Καλύτερα να σε ψάχνουν παρά να λένε πότε θα φύγει, μας κούρασε. Ε κάπως έτσι γίνεται και με τη Showbiz, στη μικρή μας χώρα. Βρίσκουμε ένα δύο άτομα και τα αποθεώνουμε μια σεζόν, βγαίνουν και εκείνα και λένε τα σώψυχά τους και μιλάνε για τα πάντα που έχουν να κάνουν για τη ζωή τους και τελικά τι καταφέρνουν; Να γίνονται αναλώσιμοι και ο κόσμος να μην αντέχει άλλο να τους βλέπει και να ακούει τη φωνή τους. Και κάπως έτσι έρχεται και το τέλος τους.

Αρκετά μίλησα, καλύτερα να σωπάσω λίγο

Ο άνθρωπος που έχει το γνώθι σε αυτόν και μπορεί να καταλάβει ότι γίνεται κουραστικός με την πολλή παρουσία του, καλύτερα να κάνει λίγο στην άκρη και να εμφανιστεί ξανά όταν τον ψάξουν. Βλέπεις έτσι πόσο λείπεις στον άλλον, βλέπεις τι σημαίνεις για τον άλλον και αν κάποιος σε θέλει πολύ θα φέρει τον κόσμο ανάποδα για να σε ξαναδεί.

Είναι τόσο σπάνιο να βρεις ανθρώπους που ξέρουν πότε να σωπάσουν. Είναι σπάνιοι και τόσο ωραίο να υπάρχουν στη ζωή σου. Στο χορό και στη ζωή μαζί. Να σε αναζητήσουν, να πουν που είναι βρε παιδί μου αυτή η πρωτοχορεύτρια να φωτίσει η πίστα με την λεβεντιά της;

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ»; Πώς να αντιμετωπίσω έναν επηρμένο άνθρωπο χωρίς να βγω εκτός εαυτού!

Όσο περισσότερο σε βλέπω τόσο λιγότερο σε εκτιμώ

Αντιστρόφως ανάλογες έννοιες. Το «πολύ» γενικά κουράζει. Γιατί είμαστε άνθρωποι και κατά την διάρκεια που είμαστε μαζί σε γνωρίζω καλύτερα και όσο σε γνωρίζω τόσο καταλαβαίνω ότι τελικά δεν είσαι και τίποτα σημαντικό όσο σε θεωρούσα στην αρχή.

Κάπως έτσι έκανε και ο Michael Jackson και εκείνοι που δούλευαν στις δημόσιες σχέσεις του, έχτιζαν με μαεστρία το μύθο του, δίνοντας με το σταγονόμετρο πληροφορίες για εκείνον και την επόμενη δουλειά του. Και κάπως έτσι οι άνθρωποι παραληρούσαν για εκείνον.

Οι άνθρωποι που κουράζουν είναι παντού. Θα τους βρεις κυρίως στα social media που είναι είτε ειδήμονες κάποιας νέας πατέντας ή ψευδοεπιστήμης, είτε είναι μέρη κάποιας «μειονότητας» που το κοινό ταυτίζεται μαζί τους και τους αγαπά. Είναι περσόνες που μπαίνουν εν μια νυκτί στο μικρό μαγικό κουτί και θαρρούν ότι κάνουν εγχειρήσεις εγκεφάλων και σώζουν ανθρώπινες ζωές. Είναι οι πρωτοχορευτές που θέλουν μόνο την πρώτη θέση γιατί την αξίζουν.

Δες λίγο τον εαυτό σου με ταπεινότητα, βγες λίγο από το εγώ σου και προσπάθησε να δεις καθαρά και ποιος είσαι αλλά και τι κάνεις και μην θαρρείς τον εαυτό σου για σπουδαίο. Δεν είναι κανείς από εμάς τόσο σπουδαίος ώστε να χρειάζεται να καυχιέται.

Και αν σου έλεγα ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι στην αποκωδικοποίηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News