Εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση! Πόσο εκνευριστικό να έχεις στη ζωή και στην καθημερινότητά σου έναν τέτοιον άνθρωπο. Αυτά τα ενεργειακά βαμπίρ που δεν μπορούν να βρουν ησυχία ποτέ και για κανέναν λόγο. Κάθεστε μισή ώρα μαζί και θα σου αραδιάσουν μια σειρά προβλημάτων και φεύγεις 100 κιλά βαρύτερος από την συναναστροφή μαζί τους. Κάποιοι τους λένε τοξικούς ανθρώπους και σίγουρα θα έχεις ακούσει και τη συμβουλή να τους βγάλεις από τη ζωή σου το συντομότερο.

Οι άνθρωποι που έχουν ένα πρόβλημα

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει με έρευνες που έχουν κάνει ό,τι ο εγκέφαλός μας με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί και επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Ο εγκέφαλός μας θέλει πάντα ένα πρόβλημα να λύσει. Μάλιστα η επίλυση των προβλημάτων, βοηθά τον εγκέφαλο να συμμετέχει σε μια διεγερτική γνωστική δραστηριότητα. Όσο περισσότερο δουλεύουμε διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου μας, τόσο πιο εύκολο γίνεται να αναπτύξουμε νέες νευρικές συνδέσεις, διατηρώντας τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση.

Ωστόσο, εκτός από αυτό, ίσως έχεις παρατηρήσει και εσύ εκείνους τους ανθρώπους που δεν βρίσκουν ησυχία ποτέ και για κανέναν λόγο. Στην αρχή τους απασχολεί η ανεργία, μετά βρίσκουν δουλειά, μετά υπάρχουν προβλήματα στη δουλειά, μετά δεν έχουν σύντροφο, μετά έρχεται ο σύντροφος στη ζωή τους και έχουν πρόβλημα με την πεθερά τους, μετά θέλουν να αλλάξουν σπίτι ή αυτοκίνητο, μετά θέλουν να κάνουν άνω κάτω όλη τη ζωή τους γιατί πάντα κάτι και κάποιος άλλος τους φταίει!

Ουφφφ, κουράστηκα! Πώς γίνεται να συμβαίνουν οι 7 πληγές του Φαραώ μόνο σε σένα; Και δεν φτάνει που συμβαίνουν σε σένα μόνο, αλλά όλα αυτά τα προβλήματα καταλαμβάνουν το 100% της καθημερινότητάς σου, τηλεφωνείς τον έναν μετά τους άλλους τους γνωστούς σου για να μοιραστείς τον πόνο σου, κάποιοι βγάζουν φιρμάνι και στα social media τους!

Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις, σίγουρα το έχεις ζήσει κι εσύ!

Εκεί που κοιτάς εκεί θα πας

γκρίνια στη σχέση
Freepik

Αφού ρίχνεις τόση ενέργεια στο πρόβλημά σου, λογικά κάποια στιγμή θα την βρεις την άκρη και τη λύση στο πρόβλημά σου. Και έτσι ανάλογα και με τις δράσεις που θα κάνεις, ένα ένα τα προβλήματά σου λύνονται. Όταν φύγει ένα πρόβλημα από το τραπέζι όμως αντί να νιώσεις ανακούφιση, νιώθεις σαν κάτι να σου λείπει. Και αυτό δεν είναι άλλο από την ανάγκη να λύσεις άλλο πρόβλημα και να ξαναβάλεις την γκρίνια στη ζωή σου.

Συνήθως οι άνθρωποι αυτοί κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια τους και δεν θέλουν να λυθούν τα προβλήματά τους γιατί τότε δεν θα έχουν με τι να ασχοληθούν. Όσο και αν φαίνεται άτοπο αυτό που λέω συμβαίνει πολύ συχνά σε αυτόν τον τύπο ανθρώπου. Αποκτά ξαφνικά σημαντικότητα και θεωρεί ότι είναι κάποιος μόνο όταν έχει πάνω του στραμμένα όλα τα φώτα και την ενέργεια των άλλων γύρω τους.

Εκείνοι που δεν μπορούν να δουν το καλό στους άλλους

Σε αυτό το άρθρο χωρά και αυτή η κατηγορία ανθρώπου ακόμα και τον καλύτερο του καλύτερου να έχουν μπροστά τους, θα βρουν ένα ψεγάδι να του προσμετρήσουν. Το αναζητούν το πρόβλημα και το ψεγάδι γιατί εκτός ότι δεν έχουν μάθει ποτέ την έννοια της αναγνώρισης συνεχίζουν και ψάχνουν πάντα κάτι προς επίλυση.

Δύσκολη η ζωή πλάι σε έναν τέτοιο άνθρωπο. Δεν ξέρω ποιος αληθινά ελκύεται ή ταιριάζει με αυτή την κατηγορία ανθρώπου; Τώρα στο τι υπάρχει μέσα στον δικό τους εγκέφαλο δεν μπορώ να το ξέρω. Δεν ξέρουμε αν νιώθουν μόνο έτσι πλήρεις και ευτυχισμένοι, επιλύοντας συνεχώς προβλήματα που στην ουσία μπορεί να μην είναι καν προβλήματα αλλά προβληματισμοί, αν κάτσεις να αναλογιστείς ποια είναι τα αληθινά προβλήματα που έχουν άλλοι συνάνθρωποι μας εκεί έξω.

Πώς θα λύσω το πρόβλημά μου;

Αν επικεντρωθείς στο πρόβλημά σου και τι ακριβώς θα άλλαζε στην ζωή σου αν ξαφνικά λυνόταν το πρόβλημα αυτό θα επικεντρωνόσουν στη λύση και όχι στο πρόβλημα. Η ενέργειά σου θα ήταν όλη στοχευμένη εκεί και αντί για το ρόλο του θύματος θα υιοθετούσες το ρόλο του ανθρώπου που έχει την ευθύνη της ζωής του στα χέρια του.

Και αν τα θες τα προβλήματά για να φτιάξεις συνολικά τη ζωή σου γιατί όντως σήμερα δεν σου αρέσει η τροπή που έχει πάρει με τις επιλογές που έχεις επιλέξει χρησιμοποιήσε τα προβλήματα προς όφελός σου αντί να τα χρησιμοποιείς εις βάρος σου.

«Τι έχεις;»- «Τίποτα». Όταν η γκρίνια δηλητηριάζει την σχέση. Τελικά ποιος μου φταίει;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News